• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Pijnklachten? Podotherapie kan verlichting brengen

Pijnklachten? Podotherapie kan verlichting brengen

  • Menfacts
  • augustus 24, 2021
  • Comments Off
pijnklachten

Podotherapie is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar veel pijnklachten die we hebben kunnen veroorzaakt worden door onze voeten. Voeten zijn namelijk een van de meest belaste delen van ons lichaam. Ze brengen ons tenslotte dagelijks overal waar we naartoe willen. Dat zijn ongemerkt heel wat kilometers. En daarbij bestaat een voet uit zoveel botjes, pezen en spieren dat het niet verwonderlijk is dat overbelasting of verkeerde belasting, tot klachten kan leiden. Gelukkig kan podotherapie helpen bij het oplossen van deze klachten.

Verkeerd gebruik van je voeten kan gevolgen hebben voor je lichaam

Na een lange werkdag op dichte schoenen of een wandeling door het bos kun je last krijgen van je voeten. Misschien heb je zelfs een blaar opgelopen, of je voeten voelen heel erg vermoeid aan. Dat gaat meestal na even rusten wel over. Maar als je chronische pijn aan je rug of knieën hebt, of aanhoudende sportblessures, dan kan het zijn dat dit ook een gevolg is van bijvoorbeeld een verkeerde stand van de voeten. En dan gaat het niet over met een paar uurtjes uitrusten na een inspanning.

Is er een oplossing voor deze pijnklachten?

Een verkeerde stand van de voeten kan dus gevolgen hebben voor het hele lichaam. Maar ook als je ingegroeide teennagels hebt, of last van likdoorns dan heeft dit gevolgen voor je loophouding. Onbewust pas je de houding aan om minder last te hebben van het ongemak. Podotherapie kan je helpen en de podotherapeut kan je behandelen om de klachten te verhelpen. De paramedische specialist is speciaal opgeleid om de precieze oorzaak van de klachten te achterhalen en na verder onderzoek, te verhelpen.

Verschillende soorten therapie

Ieder mens is verschillend en elke pijnklacht kan verschillende oorzaken hebben. Dat kan bijvoorbeeld al ontstaan bij het groeien, wanneer er een verkeerde houding in is geslopen. Maar op latere leeftijd kunnen ook heel specifiek klachten ontstaan door Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis. Met een deskundig medische diagnose kun je er zeker van zijn dat je met podotherapie de juiste behandeling krijgt. En dat is dus ook niet voor iedereen hetzelfde.
Denk bij een behandeling aan bijvoorbeeld therapeutische zolen, die met een 3D laserprinter op maat worden gemaakt. Maar je kunt ook specifieke oefeningen krijgen in een behandelplan om uw spieren flexibeler te maken en daarbij ook de bloeddoorstroming te stimuleren. Een andere gebruikte behandelmethode is de vilttherapie waarbij gekeken wordt waar de voet ontlast moet worden en dus een extra steun krijgt om dit te bereiken.

Voeten zijn kostbaar, neem klachten serieus

Juist omdat we onbewust zo veel lopen zijn voeten de ledematen die je gemakkelijk over het hoofd ziet als het over pijnklachten gaat. Het is dan ook belangrijk om klachten serieus te nemen en ook de behandeling van deze klachten. Want waar rek- en strekoefeningen voor de één een goede oplossing zijn, kan het voor de ander net een averechts effect hebben. En aan sommige behandelingen zit een maximale tijdsduur verbonden voor het beste resultaat. Het is dan ook belangrijk om de adviezen van de podotherapeut ter harte te nemen en goed op te volgen. Heb je klachten en denk je dat podotherapie hier een oplossing kan bieden? Aarzel dan niet langer en neem contact op met podotherapie Zaanstad zodat je ook op weg kunt naar een pijnvrije oplossing.

Previous «
Next »