Beste avontuurlijke mobiele games

  • Menfacts
  • oktober 5, 2021
  • Comments Off
mobiele games

Je smartphone is het beste wapen tegen verveling dat ooit is uitgevonden. Een paar verloren minuten in de trein, in de winkel, terwijl je vriendin een grote stapel kleding past, zonder een smartphone duurden ze veel langer. En hoewel Wordfeud en Candy Crush je best even bezig kunnen houden – zeg eerlijk – zijn dat nou niet bepaald de meest avontuurlijke games. Veel herhaling, weinig verrassing. Een mobiele game hoeft echter niet simpel te zijn. Je smartphone wordt steeds krachtiger en de data op een telefoon-abonnement steeds goedkoper. Goede graphics, opties en avontuur zijn niet langer voorbehouden aan pc’s en consoles. Hier een aantal avontuurlijke games voor je smartphone.

Fortnite

Met vele anderen word je op een eiland gedropt vanuit de lucht. Hier vecht je het uit met je medespelers, terwijl het eiland krimpt. Verstoppen in een hoekje werkt niet, want je zal op zoek moeten naar de wapens die her en der verspreid liggen. Wees voorzichtig, maar niet té voorzichtig. Je speelt deze game gratis op je telefoon, maar downloadt ‘m wel exclusief bij maker Epic Games.

Minecraft

Dé absolute klassieker in (onder meer) mobile gaming. Avontuurlijker dan dit wordt het niet, want je bevindt je in een wereld waarin je eigen verbeelding de enige grens is. Je speelt tegenwoordig bovendien in een volwaardige Minecraft-wereld en niet in een speciale mobiele versie. Hoewel de game voldoende actie bevat voor wie wil, ligt de nadruk natuurlijk op creativiteit en bouwen.

PUBG Mobile

Fortnite staat bekend om de grote hoeveelheid jonge spelers. De hele look and feel ervan doet soms ook wat kinderachtig aan. PUBG Mobile is dan ook een goede upgrade. Het principe is hetzelfde: 100 spelers worden gedropt en vechten het uit op een krimpend speelveld. Het tempo is hoog en de graphics verrassend goed. Deze game verpakt een hoop actie in je smartphone.

Pokémon GO

Ook al zo’n klassieker; maar wel eentje die recht doet aan de term ‘avontuurlijk’. Want met deze mobiele game ga je er letterlijk op uit. Of niet, want die zeldzame pokémon die je zoekt kan zomaar bij je vriendin in het pashokje zitten. Tegen de tijd dat zij om je mening vraagt om het jurkje dat ze aanheeft, heb jij alweer een pokémon toegevoegd aan je collectie. Prima tijdverdrijf voor een paar verloren minuten.

The Walking Dead

Ben je groot fan van deze serie? Dan ga je deze game ook waarderen. Ondanks het spannende thema van een wereld vergeven van zombies, draait de game vooral om het maken van keuzes en het verhaal daaromheen. Niet té intensief dus en qua spelduur flexibel. Het maakt dus niet uit of je een paar minuten of een uur hebt. 

Previous «
Next »