Bierland Duitsland: de bekendste biersoorten

  • Rogier
  • augustus 10, 2018
  • Comments Off

Duitsland is de grootste bierproducent in Europa. Wereldwijd leggen de Duitsers het echter af tegen China (de onbetwiste koploper op de wereldranglijst), de Verenigde Staten en Brazilië, alle met een veel hogere productie dan de overige landen. Daarna volgt Duitsland, samen met Rusland en Mexico, met aantallen die bij elkaar in de buurt liggen. Welke merken zorgen nu voor de, voor Europese begrippen, hoge Duitse bieromzet?

lekker duits bier

Radeberger

Dit is het grootste Duitse biermerk, onderdeel van de Oetker-Groep. Hun bekendste bier heeft dezelfde naam, Radeberger dus. Daarnaast produceren ze tientallen andere bieren, in 2017 in totaal 13 miljoen hectoliter. Ze staan op de 23e plaats op de wereldranglijst.

Lekkere duitse biertjes

Oettinger

Dit is de tweede grootste brouwerij in Duitsland. Oettinger is ook de naam van hun bekendste product. Verder maken ze nog drie andere biersoorten. Met zo’n 10 miljoen liter vinden we hen terug op de 26e plek op diezelfde wereldranglijst.

Goed duits bier

Bitburger

We hebben het hier over de derde Duitse brouwerij, in productie-aantallen, bekend van hun slogan ‘Bitte ein Bit’. Bitburger is behalve als het bekende pils te krijgen in diverse varianten, waaronder een Radler, een alcoholvrij bier en zelfs een cola.

Goede duitse biertjes

Krombacher

Op de vierde plaats van de Duitse ranglijst vinden we Krombacher. Naast diverse Krombacher bieren neemt deze brouwerij ook de productie van een aantal frisdranken voor haar rekening, voor frisdrankproducent Schweppes.

Bier uit duitsland

Paulaner

Dit is weliswaar een Duits biermerk, maar voor 30% eigendom van het Nederlandse Heineken. Hun Weißbier is waarschijnlijk ook in Nederland het meest bekend. Tevens worden er door Paulaner een aantal andere bieren gemaakt, zoals een speciale uitvoering voor het jaarlijkse Oktoberfest in München.

Duits bier

Warsteiner

Ook deze brouwerij, hoort net als de voorgaande bij de veertig grootste brouwerijen ter wereld. Deze brouwerij heeft voor het publiek iets vrij unieks bedacht: je rijdt met een treintje over hun terrein, én door de brouwerij zelf. Op schermen in het treintje kan je het brouwproces volgen. Deze bierproducent zet tien verschillende bieren op de markt.

Duits biertje

Beck’s

Dit is een van origine Duits bedrijf, met oorsprong in 1873. In 2002 werd het echter overgenomen door het Belgische Interbrew (dat na een fusie in 2008 nu Anheuser-Busch InBev heet). Beck’s heeft weliswaar een lagere totale productie dan bovengenoemde merken, maar is het meest geëxporteerde Duitse bier: het wordt in maar liefst 120 landen verkocht! Ook Beck’s heeft een lijn aan verschillende bieren, waaronder een speciale Ice variant, maar de bekendste is het Beck’s pils.

Lekkere duits biertjes

Löwenbräu

Ook deze brouwerij is onderdeel van het eerdergenoemde Anheuser-Busch InBev. Löwenbräu produceert twaalf verschillende bieren.

hasseroder

Hasseröder

In 1997 verhuisde dit Duitse biermerk naar een nieuwe brouwerij en werd de oude afgebroken. Ook Hasseröder maakt deel uit van Anheuser-Busch InBev. Het heeft in Duitsland een behoorlijke bekendheid, door hun sponsoring van een voetbal- en een ijshockeyclub, én het Duitse nationale voetbalteam tijdens het wereldkampioenschap van 2014.

franziskaner

Franziskaner

Deze brouwerij zet elf verschillende bieren op de markt, alle Weißbier, waaronder een alcoholvrij bier met bloedsinaasappel.

veltins

Veltins

Dit biermerk bestaat al sinds 1824. De leiding is al sinds 1994 in handen van Susanne Veltins. Hun bekendste bier is het Pilsener, tevens produceren ze enkele andere bieren, enkele daarvan met fruitsmaken, en een koffiesmaak.

erdinger

Erdinger

Tot slot nog een producent van Weißbier, met zijn oorsprong in 1886: Erdinger. Dit merk heeft een lijn van elf biersoorten. Het bekendst, ook in Nederland is het Erdinger Weißbier.

Previous «
Next »