Pizza maken op de barbecue

  • Menfacts
  • augustus 12, 2018
  • Comments Off
Thuis, of liever in je achtertuin, is de barbecue de beste manier om pizza’s te bereiden. De hitte van een grill of pizzasteen voor de barbeque is perfect en maakt het mogelijk om overheerlijke pizza’s thuis te bereiden.

Waarom pizza maken op de barbecue?

Pizza’s maken op de barbecue mag dan wel een uitdaging zijn, de beste pizza’s worden nog altijd bereid in de heetste oven die mogelijk is. Aangezien een barbecue zoveel heter kan worden dan een oven, is de barbecue het instrument bij uitstek voor heel wat pizzaliefhebbers om een geweldige pizza te maken.

pizza's maken op de barbecue

Pizza’s maken op de barbecue – hoe doe je het?

Een succesvolle pizza klaarmaken op de barbecue is niet moeilijk, maar je moet wel georganiseerd zijn.

Wanneer je dus een pizza van de barbecue wilt, moet je alles klaar hebben zodat je er volledig voor kunt gaan. Dit wil zeggen: alle toppings op voorhand gesneden en de saus en kaas binnen handbereik. De sleutel is namelijk om de toppings op de pizza te leggen wanneer de pizza al op de grill of pizzasteen voor de barbeque ligt. Het helpt ook als je het deeg een minuut of twee grilt, omdraait en dan bedekt. Probeer het uit en houd het licht – alles smaakt immers beter op de barbecue!

Wat heb je nodig voor een pizza van de barbecue?

Bij het pizza maken op de barbecue zijn snelheid en organisatie belangrijk punten. Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediënten

  • 1 bal pizzadeeg
  • 1/2 tot 1 kop tomatensaus
  • Kaas zoals mozzarella, geraspte Asiago of Parmezaanse kaas
  • Toppings zoals kruiden, dun gesneden groenten, pepperoni en salami, prosciutto en alles wat je lekker vindt
  • Olijfolie
  • Barbecue met grill en eventueel een pizzasteen
  • Borsteltje
  • Metalen tang en spatel

Bereidingswijze

  • Verwarm de houtskool van de barbecue
  • Verzamel je ingrediënten en toppings: plaats een tafel of bank bij de barbecue, zodat je overal gemakkelijk bij kunt. De organisatie en logistiek bij het bereiden van een goed gegrilde pizza is net zo belangrijk als tijdens het koken in een traditionele keuken!
  • Bereid je deeg voor en borstel de kant die je op de grill of pizzasteen legt in met olijfolie
  • Gril het deeg 2 minuten en gebruik je tang om het deeg regelmatig op te tillen. Het deeg moet makkelijk op te tillen zijn zonder dat het scheurt.
  • Vul de pizza met je favoriete toppings, maar houd het licht anders zal de pizza niet goed garen! Van zodra de kaas gesmolten is, is je pizza klaar.
Previous «
Next »