Meer naar buiten deze winter!

  • Menfacts
  • november 1, 2018
  • Comments Off
outdoor kleding

Als je van sporten houdt, dan hoef je in de winter je niet in te houden vanwege het koude en barre weer. Met deze tips kan je je goed voorbereiden op je routine en eventueel flexibel aan de slag.

De juiste kleding

Omdat het in de winter natuurlijk een stuk kouder is, doe je er goed aan om de juiste outdoor kleding te kiezen. Zo voorkom je dat je het niet te koud hebt, maar na een intense sportsessie ook niet teveel gaat zweten. Outdoor kleding bestaat er in diverse uitvoeringen, dat gaat van hardlopen tot langlaufen, voor ieder is er wat te vinden.

Opwarming

Het opwarmen voor een sportsessie is eigenlijk altijd van belang om je spieren goed voor te bereiden en de sessie optimaal te laten verlopen. Voor de winterperiode geldt dat zeker, het zorgt er ook voor dat je het warmer hebt wanneer je sport. En je voorkomt blessures omdat je de stijvere spieren langzaam aan het werk zet. Zorg daarbij ook dat je de sessie afsluit met een coolingdown. Zo worden afvaltstoffen goed afgevoerd en kan het lichaam weer langzaam tot rust komen.

Extra opwarming

Wanneer het echt koud is, doe je er goed aan om je keel te beschermen tegen de koude buitenlucht. Koudere lucht zal sneller op de keel aankomen waardoor je minder optimaal zuurstof opneemt. Dat heeft als resultaat dat de training moeizamer kan verlopen. Het beste kan je zelf aankijken wat het lichaam aankan en daar de training op aanpassen.

Overdrijf niet

Ieder lichaam is anders en kan daarom anders reageren onder diverse tempraturen en weersomstandigheden. Je doet er goed aan om je lichaam dus eerst zoveel mogelijk te laten wennen, ook als je al verder gevorderd bent. Bouw langzaam op tot je er zeker van bent dat je geen last krijgt van overbelasing of andere nare zaken. Voorkom liever blessures, want dan zal het nog langer duren voor je weer optimaal kunt sporten. Overleg eventueel met een sportcoach, die zal ook goede tips voor jou kunnen geven.

Eet en drink voldoende

Zorg dat je genoeg energie hebt wanneer je gaat sporten. Ook al zweet je in de winter een stuk minder door de lagere temperaturen, het blijft belangrijk dat het lichaam voldoende energie heeft. Het kost je lichaam ook energie om op te warmen.

Previous «
Next »