Ontdek de mogelijkheden van een dashcam

  • Rogier
  • november 2, 2018
  • Comments Off

Bij het autorijden bestaat er altijd een kans dat u of een andere bestuurder in een ongeluk terecht komt. Soms is wat er is gebeurd lastig te bewijzen. Een dashcam kopen kan een goede investering zijn om bewijzen vast te leggen voor uzelf maar ook voor bestuurders om u heen.

Goede kwaliteit

Er zijn vele soorten dashcams op de markt. Wanneer je de beste kwaliteit wilt opnemen, zorg dan dat je de dashcam met de hoogste resolutie neemt. Houd daarbij wel rekening dat er meer opslagruimte nodig is vanwege de grotere bestanden. Maar dan weet je wel zeker dat je bepaalde situaties beter op beeld hebt.

Totaaloverzicht

Naast een gewone dashcam is het mogelijk om te investeren in een dual dashcam: je hebt nu niet alleen een dashcam voor de voorkant van je auto, maar ook aan de achterkant. Zo heb je een totaaloverzicht van wat er gebeurt rondom je auto. Dankzij de breedbeeldcamera’s wordt een extra groot beeld opgeslagen.

Parkeermodus

Niet alleen neemt een dashcam ongelukken op de weg op. Ook hebben sommige varianten de mogelijkheid om als parkeerca

m te dienen: wanneer er voor de auto beweging plaatsvindt, worden er beelden opgenomen. Erg handig als iemand tegen je auto zou aanrijden en er zo vandoor gaat zonder iets achter te laten.

Locatiebepaling

Een dashcam kan een GPS functie bevatten: hierbij weet je precies waar een ongeluk heeft plaatsgevonden en toont ook hoe snel je rijdt, zo weet je zelf ook of je te hard gaat.

Ruimte besparen

Natuurlijk kan het nogal onhandig zijn om veel beelden op te slaan op een SD kaartje per rit, de kaart kan zo snel vol raken. Hiervoor hebben de meeste dashcams een looprecording functie: je slaat hiermee de laatste videobeelden op over oude bestanden. Je doet er goed om de beelden die belangrijk zijn uiteraard op te slaan op een ander medium.

Connectiviteit

Ook wifi kan een belangrijke rol spelen bij een dashcam, data wordt op deze manier op je telefoon gekopieerd en kan je de beelden dus direct gebruiken. Wil je een dashcam kopen? Bekijk dan eens het aanbod van Carcam. Zet al je wensen op een rijtje en wellicht vind je een dashcam die hieraan voldoet. Carcam heeft voor diverse automerken dashcams

 

Previous «
Next »