The Red Road (tv serie)

  • Menfacts
  • november 2, 2018
  • Comments Off
the red road tv serie

The Red Road

De laatste jaren worden liefhebbers van kwalitatieve fictie goed verwend op het kleine scherm. Met zoveel aanbod blijft er al gemakkelijk eens een pareltje onder de radar. The Red Road is er zo een. Ondanks de lovende kritieken viel in 2015 na twee seizoenen al het doek over deze spannende dramaserie. Zonde! Je kans destijds gemist? Je kan The Red Road momenteel herontdekken op Ziggo.

tv serie the red roadWankele principes

“The Red Road” verwijst naar een oude indianenwijsheid. Wie The Red Road bewandelt, blijft trouw aan zijn principes. Een perfect gekozen titel voor deze SundanceTV-productie. Alle personages in The Red Road kunnen namelijk wel wat extra principes gebruiken.

In het fictieve Amerikaanse stadje Walpole leeft de lokale bevolking al jaren op gespannen voet met de naburige indianenstam uit de Ramapo Mountains. Wanneer zijn alcoholverslaafde vrouw Jean op een avond een jonge indiaan aanrijdt, besluit sheriff Harold Jensen (Martin Henderson) het ongeval toe te dekken. Drugsdealer Philipp Kopus (Jason Momoa), een indiaan die net vrij is uit de gevangenis, krijgt lucht van de zaak en ziet meteen zijn kans om de sheriff af te persen.

Sinistere geheimen

Langzaam borrelen een hoop sinistere geheimen naar boven. Jaren geleden was Philipp betrokken bij de tragische verdrinkingsdood van Jeans broer. Dat haar dochter nu in de ban is van Philipps halfbroer Junior, maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Maar ook Philipp heeft zo zijn eigen demonen die onverwacht voor de deur staan.

Aflevering na aflevering vervaagt de grens tussen goed en kwaad. The Red Road is een serie die zorgvuldig zijn tijd neemt. Het tempo ligt traag, maar de broeierige spannende sfeer maakt veel goed. Bedenker Aaron Guzikowski weet verdomd goed hoe hij een meeslepend scenario moet schrijven. De man pende in het verleden ook al de bloedstollende thriller Prisoners met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal.the red road

Martin Henderson en Jason Momoa

De hoofdrollen in The Red Road zijn voor Martin Henderson en Jason Momoa. Jason Momoa ken je natuurlijk als Khal Drogo uit Game of Thrones. Deze winter rolt de kamerbrede acteur met zijn spierballen in DC Comics’ superheldenverfilming Aquaman. In The Red Road toont de indrukwekkende kleerkast dat hij ook aardig kan acteren.

Martin Henderson mocht enkele seizoenen opdraven in de duffe ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Deze keer speelt hij een sheriff die het niet zo nauw met de wet neemt. Duidelijk een rol met meer vlees aan!

Previous «
Next »