• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Tomahawk steak op de bbq: voor ruige bbq mannen

Tomahawk steak op de bbq: voor ruige bbq mannen

  • Menfacts
  • augustus 9, 2018
  • Comments Off

Het minste dat je kunt zeggen over de Tomahawk steak is dat het een in het oog springend stuk rundvlees is. Door de specifieke manier van snijden en de presentatie heeft het een robuuste uitstraling en dat maakt hem geknipt voor ruige bbq mannen. Niet voor niets is de naam afgeleid van de Tomahawk. Het wapen waar de indianen uit de Verenigde Staten menige indringers een kopje kleiner mee maakten. Waar die Tomahawk diende om weg te smijten is deze bedoeld om heerlijk te tafelen en weg te laten smelten in jouw mond.

Tomahawk steak: wat is het?tomahawk steak op de bbq

Kenmerkend aan deze ribeye is het lange bot dat ontdaan is van vlees en vet. Deze manier van snijden is dezelfde als bij lamsracks en maakt dat de Tomahawk steak bereiden op de barbecue kinderspel is. Het is net het lange bot dat jou toelaat om de steak zelf vlotjes om te draaien en het vlees komt het best tot zijn recht op een traditionele, stoere bbq met houtskool. De grote hoeveelheid intermusculaire vet maakt van de Tomahawk steak een prachtig braadstuk dat op 160 graden reeds gaart op de barbecue. Een Tomahawk steak bereiden? Kinderspel!

Soorten Tomahawk steaks

De Tomahawk steak is een naam die gegeven wordt aan een steak die op de typerende manier gesneden is. De dikte is minimaal twee centimeter en net als bij de T-Bone steak is de longissimus dorsi te primaire spier. Dat betekent ook dat diverse soorten vlees dient kunnen doen als een Tomahawk steak. Een typische keuze voor een Tomahawk steak op de bbq. is de Aberdeen Angus, maar steeds populairder en ook wel een beetje een stuk vlees voor echte mannen is de Dry Aged Tomahawk. Dit is een stukje steak dat op een natuurlijke manier ouder wordt gemaakt om de smaken ten volle tot hun recht te laten komen.

Tomahawk steak bereiden

Een Tomahawk steak bereiden op de barbecue is echt iets voor ruige bbq mannen, maar ook helemaal niet moeilijk. Per kilo vlees heb je ongeveer een uur bereidingstijd nodig, heel wat zout en wat versgemalen peper. Gewoon lekker laten grillen op een barbecue met houtskool en op tijd en stond omdraaien aan het bot. Ziet er niet alleen stoer uit, maar zorgt ook voor een betere smaak.

Previous «
Next »