Chevrolet Malibu 1964

  • Menfacts
  • oktober 10, 2019
  • Comments Off
Chevy Malibu 1964

In 1964 ging de autobouwer Chevrolet van start met het vervaardigen van een eerste generatie middelgrote auto’s en de productie bleef duren tot 1983. De Chevrolet Malibu of, Chevy Malibu zoals men hem ook wel noemde was de voorloper van de Chevelle. De naam Malibu die de ontwerpers bedacht hadden dankte z’n oorsprong aan de kuststad van het Zuiderse Californië. Oorspronkelijk brachten de bouwers deze wagen op de markt voor Noord-Amerika maar kreeg uiteindelijk wereldwijde faam.

1964 Malibu

Toen de eerste 1964 Malibu van de band rolde was het duidelijk dat dit een subserie was van de Chevelle. Hij was verkrijgbaar in vierdeurs sedan, tweedeurs Sport Coupé met hardtop, een tweezits break en een cabrio. Het luxueuze interieur was bekleed met textiel en vinyl, had een diep getwijnde vloerbedekking en gestroomlijnde kuipstoelen. Zelfs het stuurwiel was sierlijk en helemaal in stijl met de andere binnenwerk. Het chromen instrumentenpaneel was ook voorzien van een AM/FM radio met ingebouwde cassettespeler. Ook de kofferruimte van deze Chevy Malibu is mooi afgewerkt met op maat gemaakte panelen en degelijk geplaatste vloerbedekking. De handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen of de Powerglide transmissie waren bij de Chevrolet Malibu 1964 enkel optioneel te verkrijgen.

De krachtige V8 motor met een inhoud van 283 kubieke inches en die 300 pk had en een Edelbrock Performer inlaat maakte van deze bolide een energiek vervoermiddel met een typisch mechanisch geluid.
De motor van deze Chevrolet Malibu 1964 kreeg de letters ‘JD’ mee als achtervoegsel bij het chassisnummer en die duiden op de originaliteit van de motor. Een nauwkeurige stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat navigeren eenvoudig is en je met de 14 inch wielen moeiteloos over de baan kunt scheuren. Het Wilwood remsysteem van de 1964 Malibu met zijn 4 wielschijven dragen bij om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer.

Previous «
Next »