Net een auto gekocht? Vergeet dan je verzekering niet!

  • Menfacts
  • december 22, 2022
  • Comments Off
nieuwe auto gekocht

Heb jij net een auto gekocht? Dan is het nu tijd om te kijken hoe je je wagen het beste kunt verzekeren. In Nederland ben je namelijk verplicht om verzekerd te weg op te gaan. Zonder verzekering loop je grote risico’s dus zorg ervoor dat je wagen een passende verzekering heeft. Er zijn diverse opties beschikbaar met ieder hun eigen prijskaartje. Vind jij het lastig om de juiste autoverzekering te kiezen, dan helpen wij je graag met het maken van de juiste keus. Als je namelijk een aantal factoren in het achterhoofd houdt, dan heb je zo een passende verzekering voor je wagen gevonden. 

Waar moet je op letten als je een verzekering gaat afsluiten? 

Een verzekering neem je om onvoorziene kostenposten te kunnen dekken. Deze kunnen ontstaan nadat je bijvoorbeeld een aanrijding hebt gehad. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de kosten kunnen heel snel oplopen. Een verzekering kan de schade dekken, mits je het juiste pakket hebt genomen. Belangrijk bij het kiezen van de juiste verzekering is de leeftijd van je wagen. Heb je een oude auto (9 jaar of ouder) dan is het vaak voldoende om enkel een WA-basisverzekering te hebben. Met deze verzekering wordt de schade die jij hebt toegebracht aan andermans wagen/ spullen vergoed. Let wel, de schade aan jouw eigen wagen blijft voor jouw eigen rekening. Heb je een nieuwe auto, dan is het beter om een ruimere verzekering te nemen. 

Een nieuwe auto heeft een ruimer pakket nodig

Als je een nieuwe auto hebt, dat wil zeggen een wagen van minder dan drie jaar oud, dan is het verstandig om een allriskverzekering te nemen. Je kunt deze verzekering voor je auto inzetten in vele situaties. Zo worden de kosten gedekt die gemaakt moeten worden om schade die jij hebt toegebracht aan andermans wagen gedekt, maar ook de schade aan jouw eigen auto. Ben je het slachtoffer geworden van diefstal? Dan kun je ook deze onkosten uit de verzekering halen. Kijk even goed naar de voorwaarden van deze verzekering en naar wat precies verzekerd is. Het kan namelijk nodig zijn om een aanvullend pakket te kiezen. Denk hieraan wanneer je bijvoorbeeld een dure audio-installatie in je wagen hebt die je mee wilt verzekeren.  

Profiteer van extra voordeel 

Verzekeringen zorgen ervoor dat vele risico’s uit je leven gebannen worden. Je moet echter wel maandelijks betalen voor je verzekeringen. Om de kosten te beperken, kun je profiteren van pakketkorting. Je kunt dan bij een en dezelfde verzekeraar al je verzekeringen afsluiten. Denk hierbij aan je zorgverzekering, je autoverzekering, je reisverzekering en al wat dies meer zij. Vaak kunnen deze kortingen sterk oplopen waardoor je goed verzekerd bent zonder daar gelijk de hoofdprijs voor te hoeven betalen.

Previous «
Next »