• Homepage
  • >
  • Series
  • >
  • Dark: een Netflix-serie boordevol drama en spanning

Dark: een Netflix-serie boordevol drama en spanning

  • Menfacts
  • maart 30, 2018
  • Comments Off
serie dark

Ben je toe aan een duistere, spannende serie? Dan is de televisieserie Dark, die op Netflix te zien is, een goede optie. In deze Duitstalige sci-fi serie worden spanning en drama op geheel eigen wijze met elkaar gecombineerd. Zet je schrap voor veel personages, geheimzinnige locaties, bizarre intriges en veel details. Dit is een serie voor bingewatchers!

Verhaallijn

De hoofdpersoon in dit verhaal is Jonas, een wat onevenwichtige tiener wiens vader kortgeleden zelfmoord gepleegd heeft. Na het verlies van zijn vader is Jonas in een psychiatrische inrichting beland, wat grotendeels de toon van de serie bepaalt. Samen met andere jongeren ontdekt Jonas een ondergronds gangenstelsel dat leidt naar een mysterieus bos. Hier zou een klasgenoot een drugsvoorraad in verstopt hebben, iets waar de groep jongeren maar al te graag naar op zoek gaat. In het onheilspellende bos is iets niet helemaal pluis is, want onderweg verdwijnen er leden van het gezelschap. Samen denken ze sterk en wijs genoeg te zijn om het bos te verkennen, wat flink tegenvalt. Ze zijn samen, maar de vraag is voor hoelang. Zo’n dertig jaar eerder verdwenen er ook plotseling mensen uit het dorp waar de serie zich afspeelt. Er lijkt een verband te zijn tussen het verleden en het heden: Dark is een serie die vol zit met dit soort raadsels.

Wat je nog meer kunt verwachten

Vooral de details in deze serie zijn onmiskenbaar. Er wordt veel gespeeld met licht en muziek om de sombere setting van het verhaal over te brengen. Knipperende lichten, bombastische geluidseffecten en trieste scènes geven je de rillingen. De makers van de televisieserie Dark hebben ervoor gekozen veel gebruik te maken van tijdsprongen. Hierdoor lopen het heden, verleden en de toekomst vaak door elkaar heen. Als kijker kan het enigszins lastig zijn om de rode draad te blijven volgen, maar de tijdssprongen en nevenintriges maken de serie wel veel boeiender. De serie is overduidelijk geïnspireerd op andere successen zoals The Leftovers, Stranger Things en Les Revenants, wat an sich helemaal geen slechte zaak is. De televisieserie Dark is een op zichzelf staand verhaal met prachtige science fiction elementen en goede acteurs. Je laat je met gemak meeslepen in dit weerzinwekkende verhaal!

Previous «
Next »