• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Parijs

De leukste steden om oud en nieuw te vieren: Parijs

  • Rogier
  • december 23, 2022
  • Comments Off
nieuwjaar-vieren-in-Parijs

Oud en nieuw kun je natuurlijk in eigen land vieren, maar heb je er wel eens aan gedacht om een knallende citytrip met oud en nieuw te maken? Op die manier maak je meteen de eerste mooie herinnering van het jaar. Er zijn verschillende leuke steden om oud en nieuw te vieren, maar in dit artikel kijken we naar het romantische Parijs. Alleen daarom al is Parijs met kerst en oud en nieuw erg de moeite waard: je beleeft er samen met jouw geliefde een onvergetelijke tijd.

Parijs oud en nieuw

Parijs is een prachtige stad met indrukwekkende bezienswaardigheden, gezellige straatjes en knusse restaurants waar je goed kunt eten. Dit krijg je er allemaal gratis bij als je oud en nieuw gaat vieren in deze stad. Nieuwjaar vieren in Parijs betekent dat je kunt genieten van alle mooie lichtjes, kerstbomen, kerstmarkten en de vele mensen die op de been zijn en zorgen voor een winterse en levendige sfeer om je heen. De stad bruist en daarom is Parijs met kerst en oud en nieuw een echte aanrader.

Wat te doen in Parijs met oud en nieuw?

Nieuwjaar vieren in Parijs gaat gepaard met dineren in goede restaurants of naar leuke feestjes gaan waar je lekker kunt dansen. Zo zijn er speciale cruises waarbij je over de rivier de Seine vaart en ondertussen geniet van hapjes en drankjes. Voor een fantastisch uitzicht over de stad met haar lichtjes ga je naar de Sacré-Coeur. Goed om te weten is dat je geen vuurwerkshow rond de Eiffeltoren moet verwachten, dit doen ze niet vanwege de veiligheid. Wel kun je kijken naar een geweldige lichtshow die op de l’Arc de Triomphe wordt geprojecteerd, waarna er wordt afgeteld tot het nieuwe jaar.

Oud en nieuw in Disneyland Parijs

Je kunt er de magie al het hele jaar door opzoeken, maar met oud en nieuw is het er extra speciaal: Disneyland Parijs. De hele avond kun je genieten van spectaculaire shows en zijn meerdere attracties tot laat open. Echt feest vieren dus terwijl je je waant in winter wonderland. Als de klok twaalf uur slaat barst het vuurwerk los en kun je prachtige projecties zien op het kasteel van Doornroosje. Het park is tot 2.00 uur ’s nachts geopend, waarna je moe maar voldaan je bed in kruipt.

Previous «
Next »