De mogelijkheden van trapliften

  • Menfacts
  • januari 3, 2024
  • Comments Off

Bij het kopen van een traplift is het belangrijk om na te denken over jouw aankoopmogelijkheden. Deze omvatten het kopen van een nieuw apparaat, een gebruikt apparaat of zelfs het huren van een traplift. Zoals bij de meeste aankopen zijn er voor- en nadelen aan elk van deze opties. Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Nieuwe traplift kopen

Veel klanten die een Handicare traplift kopen, kopen liever een nieuw exemplaar dan een gebruikt model. Deze logica is begrijpelijk omdat er verschillende voordelen zitten aan het kopen van een nieuwe, waaronder:

• Geen slijtage aan motoronderdelen en componenten

• Minder kans op serviceproblemen

• Nieuwste technologie en functies

• Gedekt door een uitgebreide fabrieksgarantie

Aan deze voordelen hangt echter een bijbehorend prijskaartje. Wanneer je een nieuwe traplift overweegt, bedenk dan hoe lang je verwacht dat je het apparaat nodig zult hebben. Als je denkt dat je de lift langer dan 5 jaar nodig zult hebben, is een nieuwe unit waarschijnlijk de beste optie. Hierdoor krijg je de langst mogelijke levensduur.

Een gebruikte traplift kopen

Voor velen is de gedachte om iets tweedehands te kopen niet bepaald ideaal. Toch kunnen gebruikte trapliften voor velen met een beperkt budget de juiste oplossing zijn.

Wanneer je een gebruikte traplift koopt, is het belangrijk om een gerenommeerde aanbieder te kiezen. Eentje die ervoor zorgt dat het apparaat vóór gebruik grondig wordt geïnspecteerd en opgeknapt. 

Houd er rekening mee dat het niet verstandig is om tweedehands rechtstreeks bij de eigenaar te kopen. Je wilt er zeker van zijn dat er service beschikbaar is als je een probleem ondervindt. Dit kan een uitdaging zijn als de gebruikte lift niet bij een betrouwbare dealer is gekocht.

Een traplift huren

Als je weet dat jouw behoeften tijdelijk zijn, zoals na een operatie, kan een traplift huren een goede optie zijn. De voornaamste reden om een traplift te huren in plaats van te kopen zijn de kosten.

Goede huurtrapliftopties omvatten installatie/verwijdering en eventuele noodzakelijke servicebezoeken. Als je niet zeker weet hoe lang je jouw lift nodig hebt, vraag dan aan jouw dienstverlener of zij een huur-naar-eigen programma aanbieden. Sommige mensen leren na het huren van een traplift van hun lift te houden en besluiten deze te houden.

Conclusie

Wanneer je beslist welke optie voor jou geschikt is, houd dan rekening met jouw budget en hoe dat aansluit bij uw wensen en behoeften. Als je denkt dat je de lift de gehele levensduur zult gebruiken dan is het verstandig om te kijken naar de aanschaf van een nieuwe lift. Heb je een beperkt budget of zijn de eigenschappen van de lift voor jou minder belangrijk? Dan is een gebruikte lift wellicht de juiste oplossing.

Als ujenog steeds niet zeker weet welke voor u geschikt is, zijn er ervaren dealers die je kunnen helpen de juiste beslissing te nemen.

Previous «
Next »