• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Waarom je deze week nog moet beginnen met boksen

Waarom je deze week nog moet beginnen met boksen

  • Menfacts
  • oktober 23, 2017
  • Comments Off
boxen

Is boksen wel zo leuk?

Veel mensen, niet alleen vrouwen maar ook mannen, vragen zich af wat er zo leuk is aan boksen. Je slaat elkaar immers helemaal aan gort. Waarom zou je vrijwillig een blauw oog oplopen of je door iemand anders in elkaar laten slaan? Als je flinke klappen krijgt, ben je daarna vaak wel even uitgeschakeld. En nadat je al dan niet weer op volle krachten de ziekenboeg verlaten hebt, beginnen die rare boksers gewoon weer opnieuw met trainingen en wedstrijden waarbij de bloedspetters je om de oren vliegen. En als er al geen bloed vloeit, heb je wel te kampen met blauwe plekken of spierpijn… Toch?

Waarom boksen een fantastische sport is

Bovenstaand beeld klopt gelukkig niet. Boksen is als sport net als andere sporten aan regels gebonden, waardoor het met het lichamelijk leed erg meevalt. En boksen heeft daarnaast tal van voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste zeven pre’s van boksen voor je op een rijtje gezet:

1. Conditieverbetering. Boksen is heel goed om je uithoudingsvermogen te vergroten. Je merkt al snel at je conditie met sprongen vooruit gaat!
2. Zelfvertrouwen. Boksen is heel goed voor je zelfvertrouwen. Je weet immers dat je sterk bent en in noodgevallen jezelf kunt verdedigen.
3. Mentale boost. Boksen geeft je een enorme mentale boost. Na een uurtje boksen ben je al je frustraties en stress weer kwijt en voel je je mentaal topfit.
4. Bokshandschoenen zijn supergaaf om te hebben. Kijk maar eens in de van bijvoorbeeld Fightshop.nl. Heerlijk om een paar van die stoere bokshandschoenen in je kast te hebben liggen.
5. Boksen is ideaal om een sixpack te kweken. Eén bokstraining betekent voor je buikspieren hetzelfde als een dubbele sessie sit-ups.
6. Concentratieverhoging. Door boksen vergroot je je concentratievermogen, omdat het een sport is waarbij je voortdurend alert moet zijn.
7. Calorieën verbranden. Het verbranden van overtollige calorieën gaat met boksen razendsnel. Een uur boksen staat voor een gemiddelde verbranding van liefst 500 calorieën.

Begin ook met boksen!

Of je nu een vrouw of een man bent, een jongen of een meisje, boksen is dus gewoon een heel gezonde en supergave sport! Begin daarom deze week nog met boksen. Al je boksspullen koop je voordelig in de webshop van Fightsport, dé online aanbieder van kwalitatief hoogstaande en voordelige bokshandschoenen, bokskleding en accessoires. En natuurlijk wil je ook snel progressie boeken, zowel fysiek als mentaal. Combineer het boksen daarom met de voedzame shakes van Shakeplus, een voordelige online gezondheidsshop. Met Shakeplus wordt je niet alleen sneller slank, maar bevorder je ook een krachtige spieropbouw. En beide zijn natuurlijk van belang als je met boksen begint. Succes met het opstarten van je bokscarrière en tot ziens in de boksring!

Previous «
Next »