• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • De redenen waarom het kopen van een tweedehands bedrijfsauto verstandig kan zijn

De redenen waarom het kopen van een tweedehands bedrijfsauto verstandig kan zijn

  • Menfacts
  • juni 18, 2022
  • Comments Off
ford transit

Er zijn tal van aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een tweedehands bedrijfsauto. Als je geen enorm budget hebt, is het een verstandige beslissing om te kiezen voor een tweedehands bedrijfsauto zoals een Ford Transit occasion. Hoewel het idee om een ​​nieuwe auto te kopen misschien verleidelijk klinkt, werken onder andere het snelle afschrijvingspercentage, de hogere prijs en de grotere verzekering niet in het voordeel van nieuwe auto’s en kunnen ze een grote post vormen binnen je bedrijf. Aangezien er tal van dealers zijn die betrouwbare tweedehands auto’s in goede staat verkopen, kun je tegenwoordig vrij makkelijk daarvoor kiezen. 

Waar voor je geld

Tweedehands auto’s hebben een lager prijskaartje en bieden een veel betere waarde voor het betaalde bedrag. Je kunt talloze modellen van verschillende tweedehands autodealers vergelijken en het model selecteren op basis van de behoeften binnen je bedrijf. Vergelijk daarbij de vermelde tarieven en kies de dealer die het beste tarief voor de auto biedt. Als je de aankoop doet bij een particuliere verkoper, krijg je mogelijk een betere prijs, aangezien er geen commissie hoeft te worden betaald aan tussenpersonen. Om de aankoop van gebruikte bedrijfsauto te financieren, kun je een autolening afsluiten en de auto van je dromen mee naar je bedrijf nemen.

Langzame afschrijving

Een groot nadeel van de aanschaf van een nieuwe auto is dat de waarde al direct daalt op het moment dat deze de showroom uit rijdt. De marktwaarde van de auto daalt in de beginjaren van de auto in een zeer snel tempo. Daarom kun je deze enorme waardevermindering vermijden door te kiezen voor een tweedehands voertuig voor je bedrijf. Hoewel een gebruikte auto in waarde daalt, ben minder snel geld kwijt. Laten we eerlijk zijn: bij een nieuwe auto betaal je ook veel puur om het feit dat deze nieuw is. Wat betreft het gebruik zal een auto van een paar jaar oud niet veel verschil maken…

Lagere verzekerings- en andere kosten

Het tarief van de verzekering is over het algemeen gebaseerd op de leeftijd van de auto. Hoe nieuwer het voertuig, hoe hoger de kosten voor de verzekering zullen zijn en vice versa. Het verzekeringstarief voor gebruikte voertuigen is daardoor lager. Naast de verzekering betaal je ook een lager bedrag aan andere verzekeringen en geen bijtelling. Omdat de registratiekosten zijn gebaseerd op de transactieprijs van de auto, verlaagt het kopen van een gebruikte auto de registratiekosten.

Hogere inflatie

Aangezien de inflatie op het moment behoorlijk hoog is, zullen consumenten en bedrijven de dupe worden omdat de hoge kosten aan hen worden doorberekend. Autofabrikanten hanteren een hogere prijs voor nieuwe modellen. Om beschermd te zijn tegen dergelijke stijgende prijzen, is het kopen van een gebruikte auto een veiligere optie, daar heeft de inflatie minder invloed op.

Lager te lenen leenbedrag

Omdat gebruikte auto’s een lager prijskaartje hebben, zal het bedrag dat je mogelijk moet lenen lager zijn. Veel financiële kredietverstrekkers bieden leningen voor gebruikte auto’s aan met een hoger leenbedrag en aantrekkelijke rentetarieven. Concurrerende rentetarieven geven aan dat er een lager bedrag moet worden terugbetaald. Je kunt ervoor kiezen om een ​​lening voor gebruikte auto’s af te sluiten en een tweedehands auto te kopen zonder financiële problemen. Aangezien auto’s meestal nodig zijn voor de dagelijkse bedrijfsactiviteiten, is investeren in een tweedehands auto voor je bedrijf een verstandige beslissing.

Previous «
Next »