Stoere steigerplanken gebruiken in je tuin

  • Menfacts
  • juli 26, 2017
  • Comments Off
steigerhouten loungeset

Het gebruik van steigerhout is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is natuurlijk niet voor niets, want deze planken van naaldboom hebben een lichte en tegelijkertijd robuuste uitstraling. Echte klussers kunnen deze planken op ontzettend veel manier gebruiken. Steigerplanken worden daarom overal in huis gebruikt. Toch komen deze planken het beste tot hun recht in de tuin. Je kunt zelf aan de slag om stoere meubels en accessoires te maken die je tuin een robuuste en tijdloze uitstraling geven.

Een meubel voor de barbecue

Ben je fan van urenlang buiten barbecue├źn in het warme weer? Je kunt natuurlijk je barbecue steeds uit de garage of schuur tevoorschijn halen, maar een mooie ingebouwde grill is toch veel beter? Met steigerhout bouw je makkelijk een meubel rondom jouw barbecue zodat deze perfect op elkaar aansluiten. Geef het hout een finish die je mooi vindt of laat de natuurlijke kracht van dit vuurhout gewoon intact. Zo kun je nog jarenlang genieten van de barbecue als een echte pro.

Het hele jaar warm en droog

Een overkapping in de tuin is natuurlijk de ultieme luxe. Het maakt niet uit wat voor weer het is: jij kunt al je vrienden en familie uitnodigen voor een lekker avondje in de tuin. Deze overkappingen kun je van allerlei verschillende materialen maken, maar steigerplanken geven dit warme plekje de meest stoere uitstraling. Sluit een koelkast aan onder de overkapping, plaats er wat comfortabele stoelen en banken en je hebt een plek om altijd te relaxen. Een aangesloten televisie geeft natuurlijk extra bonuspunten!

Loungen op een bank van steigerplanken

Over meubels gesproken, waarom zou je niet al je tuinmeubels van steigerhout maken? De natuurlijke en robuuste uitstraling van deze meubelstukken is ontzettend populair, en past bij bijna elke tuin. Dit soort items zijn tegenwoordig ook te vinden bij de meeste meubelzaken, maar wanneer je zelf je loungebank maakt kun je hem helemaal aanpassen aan jouw wensen. Of je nu op zoek bent naar een hoge of diepe bank: jij bepaalt alles. Door zelf een bank van steigerplanken te bouwen kun je bovendien een unieke vorm aanhouden. Wat dacht je van een bank in een u-vorm, waar je met al je vrienden op kunt loungen. Voeg een paar comfortabele kussens toe en je hebt een perfecte bank om van een late zomeravond te genieten.

Previous «
Next »