Barbar Honingbier

  • Menfacts
  • juli 30, 2017
  • Comments Off

Barbar honingbier brengt je terug naar de oorsprong van de brouwkunsten. Eeuwenlang was honing de enige suiker die bij de mens bekend was. Het werd ook volop gebruikt door brouwerijen om bier te brouwen zoals we dit vandaag kennen.

Barbar honingbier is een Belgische bierbarbar

De Belgische brouwerij Lebebre ging terug naar de oorsprong en brouwde een biertje met veel honing in plaats van suiker. Zo is het Barbar honingbier geboren. Ondanks de grote smaak en de bijzondere kwaliteit is het helaas nog niet heel bekend bij het grote publiek, maar daar brengen wij verandering in. Dankzij het gebruik van zachte tarwe en honingsuiker is het bier niet heel zwaar. De honingsuiker die toegevoegd wordt tijdens het koken van de mout begint te gisten en omgezet in alcohol. Het resultaat is een zacht, ongesuikerd bier, met een zoetzure toets die zorgt voor een frisse smaak. Het bier heeft een oranjekleur met een koperen glans. Wanneer het in een unieke Barbar honingbier mok gegoten wordt komen de aroma’s van mout, gist en honing vrij. De gist geeft een pittige geur, terwijl de mout en de honing zorgen voor een zoete en fruitige smaaksensatie. Het bier is zo zacht dat men de alcohol die erin zit zou vergeten. Toch heeft het Barbar honingbier een alcoholgehalte van 8%. We weten dat een van de ingrediënten van Barbar honingbier honing is. Maar de brouwerij geeft niet alle geheimen van het recept prijs. Het is bereid met een geheime en harmonieuze mix van gerst, hop en honing. Naast de 2,5% honing is er ook nog een vleugje koriander toegevoegd. Het water dat gebruikt wordt bij het brouwen komt uit artesische putten op de site van de brouwerij in Quenast, een klein dorpje ten zuiden van Brussel. Dit gebied is trouwens bekend om de kwaliteit en diversiteit van zijn bieren.

Serveren en genieten

De producent raadt ons aan om dit goudkleurige bier met de mooie witte schuimkraag te serveren op een temperatuur van 4 tot 6°C. Het biertje dat vroeger de naam “rustplaats van de strijder” had is ideaal om gedronken te worden in een ontspannen sfeer, wanneer je echt aan een moment van rust toe bent. Het bier is het hele jaar beschikbaar maar en is nog populairder in de herfst en de periode rond Kerstmis.

Previous «
Next »