• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • De verschillen tussen een ideale mannen- en vrouwentuin

De verschillen tussen een ideale mannen- en vrouwentuin

  • Menfacts
  • februari 28, 2018
  • Comments Off

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Het is een uitspraak die je vast en zeker al eens hebt gehoord. Of de verschillen nu zo enorm zijn is nog maar de vraag, maar je kunt er niet omheen dat zelfs bij de inrichting van de tuin er grote verschillen bestaan tussen man en vrouw. De ideale mannentuin ziet er dan ook helemaal anders uit dan de ideale vrouwentuin. Wat zijn dan de verschillen? We doen een poging ze te benoemen.

De ideale vrouwentuin

Een vrouwentuin heeft natuurlijk een loungeset waar het gezellig toeven is. Zo’n loungeset van Tuinmeubelen.nl is afgewerkt met stoffen kussens en nog een heleboel kleurrijke en warme accessoires erbij. Op de achtergrond? Wat sfeerverlichting en hier en daar een goed te onderhouden plant en een paar bloembakken. Die bloemen zijn een ander thema in de ideale vrouwentuin. Hoe meer kleur erin verwerkt zit, hoe beter. Kijken we in de tuin zelf dan mag daar natuurlijk ook een leuke tuinbank niet in ontbreken met eventueel een klaterend vijvertje in de buurt. Een ideale vrouwentuin is dan ook te omschrijven in één duidelijk woord: sfeer. Als finishing touch of eye-catcher is een echte buitenhaard dan ook een accessoire dat door veel vrouwen wel gesmaakt kan worden.

De ideale mannentuin

Een ideale mannentuin is een tuin waar het sociale voorop staat. Sfeer is natuurlijk ook niet onbelangrijk, maar het mag toch allemaal net wat robuuster. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hout het materiaal is dat de boventoon voert. In plaats van een loungeset vind je een massief houten tafel terug met whiskeyvaten als barkrukken. Ideaal gezien is er ook een heuse bar aanwezig en wordt het geheel afgewerkt met stoere bloemen. Wat zijn stoere bloemen? Denk bijvoorbeeld aan een heester, maar ook hop is een oude favoriet die voor veel echte mannen een topper is. In de tuin zelf vinden we tuinbanken van een meer industriële stijl terug. Een klaterend vijvertje kan, maar dan natuurlijk wel met een paar imposante vissen die erin rondzwemmen. Het belangrijkste stuk tuin voor een man is echter nog altijd niet aan de orde geweest: de barbecue natuurlijk. Een stuk vlees grillen op houtskool of gas onder het genot van een biertje en met vrienden erbij? Niets is toch beter als man. Heb jij al een idee hoe jij jouw tuin in wilt richten?

Previous «
Next »