De voordelen van het gebruik van een tankpas

  • Menfacts
  • August 26, 2020
  • Comments Off
tankpas zzp aanvragen

Veel zzp’ers zijn regelmatig op de weg te vinden. Er worden zakelijke contacten bezocht, er moeten bestellingen worden afgeleverd of de zzp’er heeft afspraken met (potentiële) klanten. De gemiddelde zzp’er in Nederland maakt dan ook veel kilometers en verbruikt jaarlijks honderden tot duizenden liters brandstof. En dat kan flink in de kosten gaan lopen. Een tankpas zzp aanvragen is dan het overwegen waard, want als zzp’er een tankpas gebruiken levert je veel voordelen op. Welke pluspunten tankpasjes allemaal hebben, lees je in dit blog.

Financiële voordelen van een tankpasje voor zzp’ers

De grootste voordelen van het gebruik van een tankpas is het feit dat zakelijke tankpassen, net als zakelijk gereden kilometers, fiscaal aftrekbaar zijn. Daarbij krijg je als pashouder via de aanbieder en aantrekkelijke korting op brandstof. Het bedrag dat je hiermee uitspaart, kan jaarlijks flink oplopen. Het is aan te raden om wel voor een universele tankpas te gaan en geen merkgebonden pas te nemen. Met een universele pas kun je namelijk bij alle tankstations voordelig tanken en hoef je niet op zoek naar een voor jou geschikte tankstation.

Vrijheid & blijheid

In de tweede plaats is een echt pluspunt van tankpassen voor zzp’ers, als je tenminste voor een universele bruikbare tankpas kiest, het gevoel van vrijheid & blijheid. Je kunt namelijk overal tanken met je pas, voor een gereduceerde literprijs. Dat geeft gebruikers, al dan niet bewust, een gevoel van vrijheid en maakt je blij. Met een algemene pas kun je namelijk tanken bij maar liefst 45.000 tankstations verspreid over heel Europa.

Korting bij de wasstraat

Veel aanbieders van tankpassen bieden de mogelijkheid om al pashouder van allerlei leuke kortingsacties en aanbiedingen te profiteren. Zo kun je met een tankpas vaak voordelig, soms zelf gratis, met je auto de wasstraat in om deze eens grondig te laten schoonmaken. Of je krijg in de shop van tankstations korting op eten en drinken. Maar toch: ondanks dat je hier niet direct rijk van wordt, zin dit soort presentjes wel een leuke bijkomstigheid van het bezitten van een tankpas.

Diensten die je met de tankpas kunt betalen

Naast de autowasserette zijn er nog meer zaken waarvoor je met je tankpas kunt afrekenen. Zo kun je met en tankpas een kleine beurt of APK betalen of de rekening betalen van de vier nieuwe winterbanden die je gekocht hebt. Dat maakt de tankpas natuurlijk aantrekkelijker. De pas is overigens ook geschikt voor hybride en elektrische auto’s.

Previous «
Next »