De voordelen van het rijden van een youngtimer

  • Menfacts
  • maart 21, 2018
  • Comments Off

Veel mensen weten wel wat een oldtimer is, maar kennen het begrip ‘youngtimer’ niet. Op deze pagina lees je meer over deze soort auto. Zo worden er twee belangrijke vragen over de youngtimer beantwoord, namelijk 1) wat is een youngtimer en 2) wat zijn de voordelen van het rijden van een youngtimer. Na het lezen van dit artikel, weet je direct of je wel of geen youngtimer aan moet schaffen.

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een auto die tussen de 15 en 30 jaar oud is. De auto is ouder dan de gemiddelde auto, maar niet zo oud als een oldtimer. Dit betekent dat een youngtimer op dit moment nog niet de klassiekerstatus heeft, zoals een oldtimer wel heeft. Wel kan het zo zijn dat de auto deze status in de nabije toekomst krijgt. Is dit het geval, dan wordt de youngtimer meer waard. Dit ondanks en dankzij de leeftijd van de auto.

Wat zijn de voordelen van het rijden van een youngtimer?

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het kopen en rijden van een youngtimer. De belangrijkste voordelen van een youngtimer worden hieronder kort beschreven.

Een youngtimer is goedkoop in de aanschaf

Een youngtimer is altijd minimaal 15 jaar oud. Omdat de auto al wat ouder is, kun je deze erg goedkoop aanschaffen. Een auto die 15 jaar geleden nog 50.000 euro kostte, koop je voor een paar duizend euro.

Een youngtimer heeft een laag bijstellingstarief

Een ander groot voordeel van het rijden van een youngtimer, is het feit dat er voor deze auto een zeer laag percentage aan bijtelling gerekend wordt. Jaarlijks hoef je voor deze auto namelijk slechts 35 procent van de dagwaarde op te tellen bij je inkomen.

Een youngtimer kan meer waard worden

Als jouw youngtimer over enkele jaren de klassiekerstatus krijgt, wordt deze auto meer waard. Ook als de auto er niet meer zo goed uit ziet en al vele kilometers heeft gereden, kun je deze met winst verkopen.

Een youngtimer ziet er mooi uit

Tot slot ziet een youngtimer er mooi uit, zeker als je een mooi model aanschaft. Ook dit pluspunt kun je zeker rekenen tot de voordelen van een youngtimer, want iedereen wil een auto rijden
die er mooi uit ziet.

Previous «
Next »