Welke verschillende soorten whisky glazen zijn er?

  • Menfacts
  • maart 21, 2018
  • Comments Off

Zeg niet zomaar ‘whisky glas’ tegen een whisky glas. Er zijn verschillende soorten whisky en zo heb je ook verschillende soorten whisky glazen. De meeste bekende zijn de brede rechte glazen van geslepen kristal. Maar er bestaan nog heel wat andere verschillende whisky glazen. Wij hebben er hier voor jou een paar uitgelicht.

Welke verschillende soorten whisky glazen zijn er?whisky glas

In het kort gezegd, zijn er een paar grote categorieën onder de verschillende whisky glazen. Je hebt de brede, halfhoge glazen in geslepen kristal. Een variant hiervan is het whisky glas in gewoon transparant glas. Daarnaast heb je het tulpvormig glas zonder steel of voet: een brede bodem met een versmalling naar boven toe. Een trendy variant hierop is de heel brede bodem die naar boven toe plots versmalt zodat je een vrij kleine drinkopening hebt. Naast deze indeling heb je ook het whisky glazenonderscheid tussen een dikke en een dunne bodem.

Puur, met water of met ijs?

Afhankelijk van hoe je je whisky drinkt, kun je je de vraag stellen: welke verschillende soorten whisky glazen zijn er? Als je je whisky graag puur drinkt, is een tulpglas ideaal. De aroma’s en smaken blijven goed in het glas zodat ze nog meer tot hun recht komen. Een variant op het tulpglas is het tulpglas met heel korte steel en voet. Dit geeft een ietsje meer allure aan je whisky. Drink je je whisky graag met een scheut water? Dan is een tumbler glas ideaal. Dit is een cilindervormig glas dat stevig in de hand ligt. Als je graag ijs in je whisky hebt, is een tumbler glas eveneens bijzonder geschikt.

Doe gerust eens gek

Het type whisky glazen dat jij gebruikt, is volledig afhankelijk van je eigen smaak. Wil je het klassiek, rustiek, modern of gewoon grappig? Het kan allemaal. Er zijn talloze soorten whisky glazen. Kies vooral voor stoer en stijlvol, dat is whisky ook! Aarzel niet om eens een ander type whisky glazen uit te proberen. Zo bestaan er bijvoorbeeld glazen met een schuin afgeplatte bovenrand, met een bodem in marmer, met een gouden of zilveren rand, trapezium-achtige vormen, glazen die lijken alsof ze in elkaar gezakt zijn, glazen met een uitsparing voor je sigaar en ga zo maar door. Je houdt het gewoon niet voor mogelijk. Zolang jij met je vrienden maar genieten, zit je goed!

Previous «
Next »