De voordelen van led panelen

  • Menfacts
  • mei 31, 2020
  • Comments Off
led panelen in de garage

Het zijn een beetje clichés, maar in veel gevallen kloppen ze wel: vrouwen zijn van het gezellig en knus maken van het interieur en regelen het huishouden. Terwijl mannen de techniek in huis voor hun rekening nemen. De elektra aansluiten en zorgen voor energiezuinige verlichting is dan ook een echte mannenklus. Wanneer je op zoek bent naar goede verlichting, valt er veel te kiezen. Waar tot enkele jaren geleden nog de tl-verlichting dominant was, komt de laatste tijd LED paneel op als efficiënte manier om bijvoorbeeld garages, hobbykamers of keukens te verlichten. Maar wat is er eigenlijk zo fijn en prettig aan led panelen? Welke voordelen heeft dit soort verlichting zoal?

Een erg energiezuinige soort verlichting

Het energiezuinige karakter van LED verlichting is een van de meest aantrekkelijke pluspunten van een LED paneel installeren in huis. Qua aanschafprijs zijn panelen met led een stuk duurder dan bijvoorbeeld tl-verlichting. Maar deze investering betaalt zich snel weer teug door de hoeveelheid energie die LED bespaart in vergelijking met traditionele verlichting. Doordat de panelen al snel 50 tot 70 procent energie besparen, zijn ze gemiddeld in drie of vier jaar terugverdiend. Zeker als je in grote ruimtes kiest voor grote led-panelen als plafondverlichting, gaat het snel en kan de terugverdientijd zelfs teruglopen naar 2,5 jaar. Dat is natuurlijk gemakkelijk terugverdiend!

Moderne en strakke uitstraling

Een ander voordeel van het LED paneel is dat ze er strak en modern uitzien. Ruimtes die van led panelen worden voorzien, ogen direct eigentijds en modern. Dit is zeker het geval als je kiest voor speciale lichtkleuren, zoals lichtblauw of groen. Daarbij is het fijn dat LED-lampen ruimtes goed en efficiënt verlicht, nog los van de moderne sfeer die de lampen uitstralen.

Lange levensduur van LED

Veel gebruikers van panelen met LED geven aan dat ze erg blij worden van de lange levensduur van deze lampsoort. Gemiddelde LED-lampen van de huidige generatie halen vrij eenvoudig een levensduur van wel 50.000 branduren of meer. Goede, wat duurdere panelen gaan zelfs 70.000 uur mee. Dat zijn natuurlijk indrukwekkende getallen!

Een milieuvriendelijke verlichtingssoort

Hecht je waarde aan het zorgvuldig omgaan met milieu en klimaat? Dan is LED gebruiken een absolute must. LED is aanzienlijk zuiniger dan bijvoorbeeld halogeen, TL en ook de spaarlamp. Een ideale verlichtingssoort dus om het milieu mee te sparen en groener te leven. En qua soorten is er genoeg te kiezen als je passende panelen zoekt!

Previous «
Next »