Dertig dagen zonder alcohol!

  • Rogier
  • januari 4, 2019
  • Comments Off
een maand niet drinken

Ach, een maand geen alcohol, dat is toch geen probleem? Welnu, als geoefend drinker kan dat het best wel zijn. Een maand niet drinken is iets dat je gemakkelijker uitspreekt dan uitvoert. Lees hier de ‘gevolgen’ van een maand geen alcohol. 

Wel of niet naar feestjes? 

Voor je daadwerkelijk alcohol een maand in de ban doet, is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo is het gemakkelijker om samen met iemand (of een groepje) te stoppen en bovendien is het goed om een plan te hebben en een planning te maken als je besluit tenminste dertig dagen zonder alcohol te gaan leven. Denk ook na of je in deze maand wel of niet naar feestjes gaat en beslis al op voorhand wat je dan gaat drinken. Bedenk eveneens wat je doet als je in de welbekende dip terecht komt. Ga dan bijvoorbeeld een half uurtje joggen om de gedachte aan alcohol weg te nemen. 

een maand geen alcohol

Gewoonte 

Flauwekul? Mwah, niet helemaal. Als je regelmatig drinkt, ga je onherroepelijk moeilijke momenten krijgen. Het nuttigen van alcohol is – net als roken- een gewoonte. Je komt van je werk thuis en pakt een pilsje. Of ’s avonds als je dan eindelijk op de bank ploft, met standaard een of meerdere koele pilsjes. Ontwenningsverschijnselen? Dat niet, maar wennen is het wel, lastig zeker ook. 

Slaap lekker 

Uiteraard is helemaal stoppen met het drinken van alcohol het beste. Wil je toch drinken, laat het dan bij een glas per dag. Overigens is het voor getrainde drinkers prima om zo nu en dan een periode van niet-drinken in te lassen. Op die manier krijgt de lever namelijk even de tijd om te herstellen. In die periode zal je lever andere giststoffen ook veel beter afvoeren. Een maand niet drinken is ook goed nieuws voor je immuunsysteem én je slaapt aanmerkelijk beter als je geen alcohol tot je neemt. 

een maand geen alcohol

Willen is kunnen 

Slaag je er in een maand van de drank af te blijven, dan zul je in negen van de tien gevallen structureel minder gaan drinken. En dus is het de moeite waard om het te proberen. Willen is kunnen in dit geval, en met wat doorzettingsvermogen en het bepalen van alternatieven kom je echt een heel eind.

Previous «
Next »