Duurste whisky’s top 5

  • Menfacts
  • november 20, 2017
  • Comments Off

Whisky is een heerlijke drank en er zijn zoveel verschillende soorten van te vinden dat er vrijwel altijd een nieuwe te ontdekken valt. Een drank die allang geleden zijn oorsprong heeft gevonden, waardoor er al eeuwenlang mensen van genieten. Het is een drank om eens even heerlijk bij stil te staan en rustig op te drinken, terwijl je genietend een smaaksensatie op je tong meemaakt. Je kan whisky in diverse prijsklassen vinden en die kunnen tot in hele hoge cijfers oplopen. Vandaar dat het handig is om de duurste whisky’s top 5 op te stellen, zodat je snel kan zien welke speciale whisky’s er bestaan.

Leuke weetjes over de duurste whisky’s

Whisky wordt beter naarmate die ouder wordt en daardoor waardevoller, dit komt doordat de smaken zich blijven ontwikkelen. Een van de duurste whisky’s is minstens 75 jaar oud en de prijs is iets meer dan een half miljoen euro. Laat deze bedragen je echter niet afschrikken om te genieten van een heerlijk glas whisky, dankzij de speciale kenmerken, zoals de leeftijd kan je vaak hetzelfde merk whisky in een goedkopere versie vinden. De spelling van whisky is niet overal hetzelfde, al gebruikt het grootste deel van de aarde whisky. In Ierland en in Amerika gebruiken ze echter whiskey, dit komt doordat de Ieren lang geleden besloten om de letter E aan de whisky toe te voegen om hem uniek te maken. Dit ging dan met name om de whisky die aan Amerika verkocht werd.

Duurste whisky’s top 5

1. De Macallan “M” voor een bedrag van ongeveer € 533.961
2. De Macallan 64 Year Old in Lalique Cire Perdue 1946 kost iets minder dan zijn grote broer, maar toch nog zo’n € 390.990
3. De Yamazaki 50 year old gaat weg voor een bedrag als € 113.896
4. De Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955 kan je vinden voor rond de € 79.898
5. De Springbank 50 Year Old 1919 kost ergens in de buurt van € 66.298
Deze exclusieve whisky’s zal je niet snel in gewone slijterijen tegenkomen, je moet er wat verder voor weg. Bezoek bijvoorbeeld een speciale veiling of tref een verzamelaar.

Macallan; de duurste whisky

De Macallan is met recht de duurste whisky te noemen, aangezien hij zelfs twee keer in de duurste whisky’s top 5 voorkomt. Hij domineert zelfs de tweede en de eerste plek als een van de duurste whisky’s in de wereld. Dit heeft meerdere oorzaken, het is namelijk niet alleen het drankje dat de prijs zo laat stijgen, ook de fles heeft veel aandacht gekregen. De fles voor de duurste whisky; Macallan M kan je zelfs een karaf noemen, die de trotse naam ‘Constantine’ draagt. Uiteindelijk na een zorgvuldige selectie zijn er maar zeven flessen van de duurste whisky overgebleven, waardoor de Macallan M met recht bovenaan de lijst met duurste whisky’s staat. De Macallan op de tweede plek is eveneens met recht een van de duurste whisky’s ooit gemaakt, de fles is speciaal ontworpen voor de verjaardag van René Lalique. René Lalique was bekend door zijn werk van het oprichten van een kristal productiehuis, niet zomaar een productiehuis, maar de meest prestigieuze die er is.

Previous «
Next »