• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Een bootje huren of kopen: de voordelen op een rijtje

Een bootje huren of kopen: de voordelen op een rijtje

  • Menfacts
  • mei 16, 2020
  • Comments Off
boot huren of kopen

We kennen het allemaal: Het wordt zomer, het kwik in de thermometers schiet de hoogte in. De zon schijnt op je bol. Wat is er dan leuker dan gezellig een middagje uit varen gaan? Een hapje en drankje nuttigen op het dek van een boot. Op het golvende water. Met het zachte geluid van de elektrische buitenboordmotor op de achtergrond. Even lekker wegdromen en vluchten van de realiteit. Een boot is dan ook weer een goede investering.

Vrijheid

Wanneer je zelf over een boot beschikt heb je de vrijheid om te varen wanneer je dat zelf wil. Geen gedoe met reservatiesystemen van verhuurbedrijven, geen risico dat er geen boot beschikbaar is… Je beslist zelf wanneer en waar je gaat varen!

Ander zicht op de stad

Met een boot heb je de mogelijkheid om in steden door de grachten en kanalen te varen.  Hierdoor ontdek je een volledig andere kant van de stad. Als je een stad met de boot bezoekt hoef je je ook niet druk te maken om een parkeerplaats te vinden of over het verkeer op weg naar de stad toe. Let op: sommige steden verbieden wel benzinemotoren. Dit kan verholpen worden door een boot te kopen met een elektrische buitenboordmotor.

Milieuvriendelijk

Een plezierbootje is zeer milieuvriendelijk. Een boot stoot dan ook heel wat minder uitlaatgassen uit dan een auto die in een opstopping staat. Verder beschikken heel wat boten over een elektrische buitenboordmotor, omdat benzinemotoren meer en meer verboden worden. 

Sport

Sportievelingen kunnen dan weer aan hun conditie werken. Ze zijn vrij om met hun boot te wakeboarden of waterskiën. Dit komt niet alleen hun conditie ten goede, maar kan ook de vriendschapsbanden versterken binnen een groep. Samen sporten zorgt voor een goede sfeer, zeker als die sport gecombineerd wordt met een rondvaart. 

Rust

Wanneer het je na een drukke werkweek even allemaal te veel wordt biedt een rondvaart met de boot het perfecte middel om te ontspannen. Hierdoor kan je alle stress even van je afzetten, waardoor je erna dan ook weer productiever aan de slag kunt.

Previous «
Next »