Waarom je een elektrische scooter moet nemen

  • Menfacts
  • november 12, 2018
  • Comments Off
elektrische scooter

Het rijden op een scooter heeft verschillende voordelen in vergelijking met het rijden in een auto of op een fiets. Je kunt vaak ook het openbaar vervoer mijden, waardoor je niet afhankelijk bent van dienstregelingen en te maken hebt met vertragingen. Op de scooter ben je vele malen sneller dan op de fiets en als je scooter rijden vergelijkt met het rijden in een auto, dan zal je merken dat het vinden van een parkeerplaats veel makkelijker is, dat je files kunt omzeilen en dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Het kiezen voor een elektrische scooter biedt je, naast de bovengenoemde voordelen, nóg meer pluspunten. Welke voordelen zijn dit? En welke opties heb je bij het kiezen van een elektrische scooter?

Een elektrische scooter is goed voor de portemonnee

Een elektrische scooter is, zeker op de langere termijn, stukken goedkoper dan een model dat op benzine rijdt. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan brandstof. Wanneer je er een nette rijstijl op nahoudt, zal je minder vaak je accu hoeven opladen. Een nette rijstijl wil onder andere zeggen dat je niet onnodig hard optrekt, waardoor je vervolgens weer hard moet afremmen. Dit kost meer energie dan wanneer je je op een vloeiende manier door het verkeer heen beweegt. De onderhoudskosten vallen doorgaans ook stukken lager uit bij een elektrische variant.

Het milieu is gebaat bij de keuze voor een elektrische scooter

De meeste mensen weten wel dan uitlaatgassen slecht zijn voor ons milieu. Bij een benzinescooter ontstaan er in de verbrandingsmotor schadelijke stoffen, die zowel een negatief effect op de natuur als op onze gezondheid hebben. Als je bij het opladen van je accu ook nog eens kiest voor groene energie, dan vermijdt je eveneens de natuurbelastende stoffen die vrij kunnen komen bij het opwekken van grijze elektriciteit. Andere voordelen zijn dat er niet langer sprake is van geluidsoverlast en de stank die veroorzaakt wordt door uitlaatgassen.

De verschillende mogelijkheden

Als je kiest voor een Super Soco scooter 100% elektrisch, dan kun je kiezen uit een bromscooter of een snorscooter. De eerstgenoemde haalt een snelheid van 45 kilometer per uur en een snorscooter zo’n 25 kilometer per uur. Je kunt het uiterlijk van het voertuig door middel van verschillende kleurcombinaties helemaal aan jouw eigen stijl aanpassen. Kies je voor een stoere scooter of ga je liever voor een stijlvol exemplaar? De keuze is aan jou. Je kunt de scooter tevens meer naar jouw eigen smaak maken door te kiezen voor passende accessoires. Gemiddeld gezien duurt het zon vijf uur om een Super Soco scooter volledig op te laden, waarna je een actieradius van 75 kilometer hebt. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een 100% elektrische scooter!

Previous «
Next »