Bitcoinmiljonair? Koop een Lamborghini!

  • Menfacts
  • november 9, 2018
  • Comments Off

Een Lamborghini-dealer in Californië was met stomheid geslagen. Eind vorig jaar verkocht hij plotseling vijf keer zoveel dure auto’s. Wat was de reden van deze plotselinge stijging? Het antwoord was simpel: de bitcoin koers steeg afgelopen jaar van duizend euro naar maar liefst zestienduizend euro. Opeens bestond er een heel nieuw type miljonair: de bitcoin miljonair.

When Lambo?

Het is een veelgebruikte uitspraak in de wereld van bitcoin: When Lambo? Oftewel: wanneer heb je genoeg bitcoin om voor jezelf een Lamborghini te kopen? De auto staat symbool voor de enorme koersstijging die bitcoin in de loop van de jaren heeft meegemaakt.

Een Lamborghini koop je namelijk niet zomaar. Het is een auto die een paar ton kost. Hoe lang moet je met bitcoin sparen om een ‘Lambo’ te kopen? Daar bestaat een speciale website voor. Deze website heeft een calculator die voor je uitrekent wanneer je jouw Fiat Multipla kan inruilen voor een Lamborghini Huracán.

De website houd rekening met het verloop van de bitcoin koers van de afgelopen zeven dagen, en berekent op basis daarvan hoe lang het nog duurt voordat je zo’n auto kan kopen. Maar dat mag je gerust met een korreltje zout nemen: niemand weet hoe de bitcoin koers verloopt.

Voor maar 135 dollar

En de grap is: zoveel geld heb je eigenlijk niet eens nodig om een Lamborghini te kunnen kopen. Maar dan moet je er wel vroeg bij zijn. Peter Saddington, een Amerikaanse investeerder, kocht 45 bitcoins in 2011 voor drie euro per stuk. Hij bewaarde deze bitcoins een tijd, en deed er verder niets mee. Een aantal jaar later bekeek hij de bitcoin koers, en hij geloofde zijn ogen niet. Opeens was Peter Saddington bitcoinmiljonair.

En plotseling had hij genoeg geld om een Lamborghini te kopen. Dat deed hij afgelopen herfst dan ook. Hij kocht een Lamborghini Huracan uit 2015 voor 200.000 dollar. Omgerekend kostte hem dat dus eigenlijk maar 135 dollar. Geen slecht bedrag voor zo’n mooie auto!

Het zijn deze succesverhalen die bitcoin zo interessant maken. Wie wil nu niet zo’n luxe auto bezitten? Maar voor het zover is moet je nog wel even sparen. Daarnaast weet je het natuurlijk nooit met de bitcoin koers. Maar wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren met de koers. Voor je het door hebt rijd jij ook met een Lamborghini langs de stranden van St. Tropez.

 

Previous «
Next »