Is rijden in een oldtimer een optie voor jou?

  • Menfacts
  • maart 9, 2022
  • Comments Off
oldtimer rijden

Met alle ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s, kun je nog weleens vergeten dat je natuurlijk ook kunt kiezen voor het rijden in een old timer. Waar men tegenwoordig veelal op zoek is naar functionaliteit, ontwierp men vroeger auto’s met een bepaalde stijl in hoofd. Die stijl stond vaak boven de functionaliteit. En dus is het niet zo vreemd dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot bepaalde old timers: ze stralen een bepaalde stijl uit. Daarnaast heeft het rijden van een oldtimer ook voordelen, zoals de lagere kosten van een verzekering voor oldtimers.

In de wereld van klassieke auto’s zoals een Dodge Charger uit 1969 kan een autorit een avontuur zijn. Ze zijn niet altijd even praktisch wat betreft de snelheid of grootte, maar het gaat vaak juist om de beleving van het rijden zelf. Maar is een antieke auto echt de tijd en investering waard die nodig is om er voor te zorgen? Om te overwegen of het rijden in een oldtimer iets voor jou is, volgen hier de voor- en nadelen van het bezitten van een klassieke auto.

Karakter

De meest aantrekkelijke eigenschap voor een klassieke auto is natuurlijk het karakter en de stijl. Deze originelen vallen op tijdens het maken van een ritje. Oudere voertuigen hebben karakter uit het verleden en laten de schoonheid van vroeger zien. Het was een tijd waarin elk automerk nog meer zijn eigen stijl had en dus kun je makkelijk een stijl vinden die bij de jouwe past.

De eerste auto’s waren gericht op het reizen van de ene plaats naar de andere. Toen men begon met de massaproductie van auto’s, overwoog geen enkele fabrikant om bijvoorbeeld het achtergrondgeluid van de weg te elimineren. Desondanks is het gebrul van de motor en het geluid van het rijden een van de grootste attracties van het rijden in een klassieke auto. De meeste eigenaren genieten van de sensatie van het rijden.

Als je in een klassieke auto rijdt, vind je andere mensen die dezelfde interesse hebben. Dit resulteert in clubs voor autoliefhebbers zoals bijvoorbeeld de Ford Mustang Club. Lidmaatschap van dit type club geeft je toegang tot forums voor goede zorg en om meer te weten te komen over evenementen. Daarnaast bieden clubleden auto-onderdelen aan, evenals technische tips en andere bronnen om je te helpen bij het repareren van het voertuig. Deze mogelijkheden stellen je in staat om personen met dezelfde interesses te ontmoeten en om je klassieke bolide te verzorgen met het beste advies, gegeven door kenners.

Het bezit van een klassieke auto kan duur zijn, evenals de onderdelen als er iets aan scheelt. Echter is de wegenbelasting lager, of verdwenen en kun je een veel goedkopere verzekering vinden.

Het bezitten van een klassieke auto vereist inspanning

Het bezitten van een klassieke auto kost tijd en moeite. De meeste oudere voertuigen hebben meer onderhoud nodig, evenals cosmetische reparaties. Bovendien is het belangrijk om te weten hoe je een klassieker op de juiste manier moet wassen. Restauratie is moeilijk, vooral wanneer je originele onderdelen voor het voertuig probeert te vinden. Mechanisch onderlegd zijn speelt ook een rol, want soms kan het zelf repareren van de auto wat ingewikkelder zijn dan een moderne auto.

Moderne technologie en veiligheid

Eigenaren van klassieke auto’s hebben vaak te maken met een gebrek aan moderne functies. Bij oudere voertuigen zijn airconditioning, elektrische ramen, smartphone-functies, enz. niet gemakkelijk bruikbaar. Begrijp dan dat je deze niet zult hebben, wanneer je er voor kiest om in een oldtimer te gaan rijden.

Previous «
Next »