De voordelen van het leasen van een elektrische auto

  • Menfacts
  • maart 9, 2022
  • Comments Off
voordelen van het leasen van een elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto kan een geweldige manier zijn om te ervaren hoe het is om een elektrische auto te gaan rijden. Vorig jaar schreven we al over de te verwachten elektrische auto’s van 2021 en dit jaar zijn daar weer vele nieuwe modellen bijgekomen. Als de afgelopen twee jaar ons iets hebben geleerd, is het wel dat we in een onzekere wereld leven. Het is dus begrijpelijk dat veel mensen nog steeds terughoudend zijn om de overstap te maken van een traditionele benzine- of dieselauto naar een elektrisch voertuig. Toch, vooral nu de benzineprijzen maar omhoog blijven schieten, zien we de interesse naar het rijden in een elektrische auto nog meer toenemen. Tegenwoordig kun je die ook leasen bij een bedrijf als elektrischeautolease.nl

De leasing van een elektrische auto kan een geweldige manier zijn om de overstap naar elektrisch rijden te maken. Het is een goede optie voor mensen om een ​​elektrische auto uit te proberen in plaats van een grote uitgave te moeten doen door er een aan te schaffen. Met leasing heb je geen zorgen over onderhoudsproblemen op de lange termijn of afschrijvingskosten, maar kun je toch profiteren van de voordelen van groen rijden, zoals lagere kosten, belastingvoordelen en overheidssubsidies .

De afgelopen jaren hebben we een aanzienlijke groei gezien in de verkoop van elektrische auto’s. Niet in de minste plaats door financiële voordelen bij het rijden hiervan en het feit dat elke autofabrikant tegenwoordig elektrische modellen in hun aanbod hebben zitten. Ondertussen blijft de overheid investeren in laadinfrastructuur waardoor er steeds meer openbare oplaadpunten in Nederland te vinden zijn.

Maar wat maakt leasen zo aantrekkelijk?

Een voordeel van het leasen van een elektrische auto versus kopen is dat je het voertuig nooit bezit. Dit betekent niet alleen dat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit of de auto in waarde daalt of moet worden verkocht, maar dat je het voertuig waarschijnlijk weer inlevert voordat er onderhoudsproblemen op de lange termijn ontstaan.

Een ander aantrekkelijk aspect van leasing is dat de contractduur vaak kort is. De meeste mensen kiezen voor een twee- of driejarig contract, waardoor ze sneller kunnen upgraden naar een nieuw voertuig en het voertuig kunnen ‘uitproberen’ zonder zich vast te leggen voor de lange termijn.

De meeste moderne elektrische auto’s op de markt kunnen duur zijn, daarom kunnen leasetarieven aantrekkelijker zijn. Met leasing kun je wegrijden in een gloednieuwe, high tech elektrische auto tegen een redelijke aanbetaling en betaalbare maandelijkse kosten, in plaats van jaren te moeten wachten om er een te kunnen kopen.

Tel daarbij op dat je bij leasing de mogelijkheid hebt om het voertuig om de 3 jaar in te ruilen voor een andere. Ook heb je een lager risico op afschrijving van dit soort voertuigen in vergelijking met benzine- en dieselauto’s. Het is geen geheim dat auto’s met een verbrandingsmotor sneller afschrijven.

Nu de nieuwste technologieën voor elektrische auto’s steeds beter wordt en er daardoor meer vertrouwen is bij de consument, groeit de vraag naar dit type auto’s en plug-in hybrides. Dat betekent dat de afschrijving van dergelijke voertuigen vertraagt. 

Onderhoud van een elektrische auto

Elektrische auto’s zijn gemakkelijker te onderhouden. Ze hebben minder bewegende delen dan een conventionele auto en omdat dit type auto ‘regeneratief remt‘, kunnen de remblokken langer meegaan en zijn ze veel duurzamer, wat resulteert in verdere kostenbesparingen. 

Je hebt ook de mogelijkheid om tegen een meerprijs per maand een onderhoudspakket op te nemen in de leaseovereenkomst. Kortom, leasen lijkt meer op een abonnement omdat er geen ongeplande kosten zijn tijdens de leaseovereenkomst. Verbetering van de technologie, motoren en batterijen ontwikkelen zich ook en dalen snel in prijs, wat betekent dat steeds meer fabrikanten elke 3 tot 4 maanden nieuwe, efficiëntere modellen op de markt brengen. Het verbeteren van technologie betekent ook dat wanneer je het einde van jouw lease overeenkomst bereikt, je een nieuwe auto krijgt, met verbeterde technologie!

Previous «
Next »