Een echte mannentuin, wat heb je er voor nodig?

  • Menfacts
  • mei 7, 2017
  • Comments Off

Na de opkomst van de ‘mancave’ is de aandacht tegenwoordig sterk gericht op de mannentuin. In deze tuinen ontbreken de rozenperkjes en stukjes gras die zo kenmerkend zijn voor familietuinen. In een mannentuin staat het gebruiksgemak voorop. Natuurlijk is er ook ruimte voor struiken en groen. De voorkeur gaat echter uit naar planten die slechts éénmaal per jaar gesnoeid hoeven te worden. Het liefst met een elektrische heggenschaar, dat gaat lekker vlot. De gemiddelde Nederlandse man heeft weinig behoefte aan gepriegel met een snoeischaartje.

Ruimte voor de BBQ

Het belangrijkste item in een mannentuin is natuurlijk de BBQ en die kan niet groot genoeg zijn. De tijden van kleine gasgestookte BBQ’s zijn definitief voorbij. De meest ideale BBQ heeft een breed smeedijzeren rooster waarop een groot aantal stukken vlees tegelijk bereid kunnen worden. Uiteraard gebruik je houtskool. De smaak die houtskool aan je gerechten geeft is immers onovertroffen, daar kan geen andere BBQ-techniek tegenop.

Stoere Douglas schuttingen

De schutting in een typische mannentuin dient een stoer uiterlijk te hebben. Douglas schuttingen zijn uitermate stevig, nagenoeg onderhoudsvrij en hebben een krachtige uitstraling. Indien de planken verticaal worden geplaatst lijkt de tuin bovendien groter. Uiteraard kunnen de houten Douglas schuttingen gebeitst of geïmpregneerd worden. Onbehandeld heeft de schutting een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Eenvoudig te onderhouden

Regelmatig het onkruid tussen de tegels moeten verwijderen, is tijdrovend en doodsaai werk. In een mannentuin zul je daarom vaak een of meerdere grote betonplaten aantreffen. Aan het begin van het seizoen zet je daar de hogedrukspuit op, waarna je er de rest van het jaar geen omkijken meer naar hebt. Zoals hierboven opgemerkt, moet de tuin zo min mogelijk onderhoud vergen. Wie groenblijvende planten zoals laurier gebruikt, hoeft nooit meer bladeren te vegen. Gemak dient de mens, in dit geval de man.

Sleutelen aan de auto of motor

Wat is er leuker dan ’s zomers in de buitenlucht aan je klassieke auto of motorfiets sleutelen? Het liefst doe je dat uiteraard samen met je vrienden. Idealiter realiseer je voor die hobby veel ruimte. Het is praktisch deze openlucht sleutelruimte in de buurt van de garage te plannen. Op die manier kun je makkelijk bij het gereedschap. Bovendien is het koude bier bij de hand, want in die garage staat natuurlijk een koelkast.

Previous «
Next »