• Homepage
  • >
  • Mancave
  • >
  • Een eigen man cave hoeft niet per se een aparte kamer te zijn waar je je rust vindt

Een eigen man cave hoeft niet per se een aparte kamer te zijn waar je je rust vindt

  • Menfacts
  • september 1, 2022
  • Comments Off
mancave interieur

Het idee om een ​​mancave te hebben is leuk, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Je hebt misschien een idee van hoe je wilt dat je man cave eruit ziet, of misschien niet. De hoofdstijl is het eerste waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een man cave. Is het modern of traditioneel? Houd je meer van strakke lijnen of houd je van dingen met meer karakter? Als je eenmaal hebt bedacht voor wat voor soort stijl je gaat, bedenk dan hoe dit de rest van je huis zal beïnvloeden.

Denk outside of the box

Het is waar dat een man cave goed doordacht en gepland moet zijn. Wees niet bang om buiten de kaders te denken als het gaat om het kiezen van de juiste locatie. Je kunt onconventionele ruimtes gebruiken, zoals je garage, kelder of zelfs je zolder. Als je genoeg ruimte hebt in je achtertuin of tuin, waarom zou je dan geen man cave buiten maken? Je kunt je man cave buiten naast een design zwembad zetten. Op deze manier kun je het meeste plezier beleven, zowel binnen als buiten je man cave.

Overweeg je opties

Als je eenmaal hebt bepaald waar je je mancave wilt plaatsen en hoeveel ruimte je hebt, is het tijd om na te denken over welk type kamer als je heiligdom zal dienen. Er zijn veel factoren die meespelen bij het bepalen van de stijl. Er zijn echter ook enkele dingen die vanaf het begin moeten worden overwogen. Wat is het doel van deze ruimte? Als deze kamer bedoeld is om te ontspannen, dan is het misschien beter geschikt als een open ruimte met alleen een bank en tafel. Als je echter van plan bent de kamer voor werkdoeleinden te gebruiken, is het misschien verstandig om muren en deuren te hebben. Je kunt ook een man cave in de buitenlucht hebben met een design wellness die aan je voorkeuren en je comfort voldoet.

Denk op lange termijn

Denk bij het ontwerpen van je man cave na over hoe lang je de ruimte wilt gebruiken. Als het een kleine kamer is en je van plan bent deze maar een paar maanden te gebruiken, overweeg dan wat er in die tijd kan worden gedaan. Als je deze ruimte echter voor een langere periode gaat gebruiken, overweeg dan welke behoeften zich op een bepaald moment in de toekomst kunnen voordoen.

Creëer extra ruimte voor entertainment

Je moet ook nadenken over hoe je je man cave functioneler kunt maken. Als het bijvoorbeeld een plek is waar je gasten ontvangt, dan wil je er zeker van zijn dat alles op de juiste plek staat. Je zou een game console, televisie, spelletjes, pingpongtafel of andere leuken dingen kunnen neerzetten.

Previous «
Next »