Een eigen tattooshop starten

  • Menfacts
  • april 12, 2024
  • Comments Off
eigen tattoo shop starten

Steeds meer mensen voelen de kriebel om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Er is ontzettend veel mogelijk en het is vooral belangrijk om te kijken waar jouw kwaliteiten liggen. Ben je bijvoorbeeld enorm creatief, heb je een vaste hand en beschik je over een echte passie voor tatoeages? Dan is een eigen tattooshop starten een hele mooie optie. Je kunt zelfstandig beginnen, maar ook kun je je aansluiten bij een franchise.

Waarom je eigen tattooshop openen?

Er zijn allerlei redenen waarom het openen van je eigen tattoo shop een goed idee is. In de eerste plaats is het een plek waar je je klanten ontzettend gelukkig kunt maken. Vanuit jouw creativiteit en de wensen van de klant creëer je een schitterend ontwerp, waarna je aan de slag gaat om jouw design echt uit te werken. Veel mensen komen naar de tattooshop om zichzelf gewoon nog mooier te laten maken of om een persoonlijke gedachte of herinnering op hun lichaam te laten aanbrengen. Jij zorgt ervoor dat de tattoo op de juiste wijze wordt aangebracht. Natuurlijk open je de tattoo shop niet uitsluitend voor je klanten. Een eigen tattooshop is ook een manier om goed geld te verdienen. Het uurtarief is tamelijk hoog, waardoor het werk zeer renderend is. Uiteraard is het wel belangrijk om te zorgen voor de hoogste kwaliteit.

Zelfstandige shop of onderdeel van franchise?

Wil je zelf een tattoo shop starten? Dan kun je ervoor kiezen om een geheel zelfstandige shop te openen. Dit heeft als voordeel dat je echt alle beslissingen zelf kunt nemen. Mogelijke nadelen zijn onder meer het feit dat het lastiger is om voldoende klanten te vinden en dat het langer duurt voordat je een echte reputatie hebt opgebouwd. Je kunt daarom ook een franchise tattoo shop beginnen. Zo kun je je onder meer aansluiten bij Inksane. Dit bedrijf heeft diverse shops in België en inmiddels maakt ook Tattoo Gent deel uit van hun onderneming.

De voordelen van een franchise tattoo shop

Een franchise starten in de wereld van tatoeages heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste pluspunt is dat je je als franchisenemer volledig kunt richten op het werk waar je goed in bent. Als tattoo artist wil je immers vooral bezig zijn met ontwerpen en het daadwerkelijke tatoeëren. Voor zaken als reclame, marketing en administratie kun je gebruikmaken van gemeenschappelijke faciliteiten. Wordt je net als tattoo Gent en de overige tattoo shops in België onderdeel van Inksane? Dan krijg je altijd voldoende mogelijkheden voor zelfontplooiing en bijscholing. Verder krijg je alle benodigde ondersteuning, bijvoorbeeld bij het bepalen van de ideale locatie voor jouw nieuwe tattoo shop. Verder kun je deelnemen aan maandelijkse bijeenkomsten, waar je ervaringen en tips kunt uitwisselen met andere tatoeëerders. Zo leer je nog sneller om je agenda lekker vol te plannen en zo veel mogelijk mensen blij te maken met een prachtige tatoeage.

Previous «
Next »