Wat zijn de barbecue trends van 2024?

  • Menfacts
  • april 10, 2024
  • Comments Off
barbecue trends van 2024

Ook in 2024 kijken we natuurlijk uit naar de dagen waarop we heerlijk kunnen barbecueën. Er is niets beter dan teruggaan naar de basis en met behulp van vuur en een paar prachtige stukken vlees een heerlijk maal te creëren. In 2024 doen we dat wel net even anders. Zo duiken er verschillende trends op. We hebben een aantal van deze BBQ trends van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Barbeque trends van 2024

  1. Kwaliteit staat voorop

Als Nederlander ben je vaak geneigd om zo veel mogelijk vlees en andere producten voor op de barbecue te kopen, voor een zo laag mogelijke prijs. Hierbij lever je echter behoorlijk in op kwaliteit. We zijn dan ook blij om te zien dat dit in 2024 anders gaat. Het vlees wordt echt een stuk mooier en smakelijker als je een paar goede stukken kwaliteitsvlees op je barbecue gaat bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een groot stuk lam of rund en zelfs Wagyu rundvlees. Gun dit een paar uur de tijd en je zult zien (en proeven) dat het resultaat echt veel beter is.

  1. Weg met gemarineerd vlees

Gemarineerd vlees van de slager of uit de supermarkt is lekker makkelijk, maar vaak zitten er allerlei onnodige en ongezonde toevoegingen in. Ook zit er vaak behoorlijk wat zout in. Kies daarom liever voor een goed stuk vlees dat echt vers is. Dit vlees heeft weinig nodig om op volle smaak te komen. Een klein beetje zout en peper is doorgaans meer dan genoeg. Wat ons betreft is dit één van dé barbecue trends van dit moment.

  1. Een groene BBQ

Vlees is natuurlijk de hoofdmoot bij elke barbecue, maar steeds meer mensen laten het vlees liever staan. Sommige mensen eten zelfs helemaal veganistisch. Om ook voor hen de heerlijkste gerechten uit je barbecue te toveren, is groente echt ideaal. Denk aan de bekende aubergine, courgette, ui, zoete aardappel en paprika, maar ook aan bijvoorbeeld bieten, asperges en artisjokken. Het grote voordeel van dit soort barbecue trends van 2024 is dat je hierdoor veel gevarieerder eet. Dit brengt ook diverse gezondheidsvoordelen met zich mee.

  1. Gerookt vlees

Bij dé barbecue trends van dit moment mag natuurlijk ook het roken niet ontbreken. Speciale rookchips met fruitige noten of mooie houtsoorten als hickory en ceder zorgen voor een heerlijk vol en rokerig aroma. Je kunt je barbecue vlees of -vis zowel warm als koud roken.

  1. Pure sauzen

Net als bij het vlees wordt ook bij de sausjes kwaliteit steeds belangrijker. Daarom nemen we je graag mee naar één van de andere BBQ trends van 2024. Sauzen als aanvulling op het vlees en de groente zijn natuurlijk heerlijk, maar de kant-en-klare soorten zijn niet bepaald vers. Ook zijn ze vaak enorm bewerkt en zitten ze vol onnodige ingrediënten. Pak er daarom liever een kookboek bij of kijk even op internet. Hier vind je meer dan voldoende recepten voor heerlijke verse sauzen voor bij de barbecue!

Previous «
Next »