Een speed pedelec gebruiken om naar je werk te gaan. Goed idee!

  • Menfacts
  • maart 11, 2019
  • Comments Off
speed pedelec kopen

Op het nieuws wordt erover geklaagd, als Nederlanders gaan we te weinig met de fiets naar het werk. De auto wordt gepakt voor relatief kleine afstanden en dat heeft natuurlijk niet een positieve invloed op het milieu. Veel mensen willen wel graag op de fiets naar het werk, maar de afstand is net te groot, waardoor het veel tijd kost. Daarnaast wil je ook niet te haastig fietsen, je hebt geen zin in om doordrenkt in het zweet aan de werkdag te moeten beginnen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven, waarbij je toch op een gezonde manier binnen een aanzienlijke tijd op je werk kan komen. Namelijk met de speed pedelec.

De speed pedelec wordt nog niet zo heel veel gezien in het straatbeeld. De speed pedelec zit eigenlijk tussen een elektrische fiets en een brommer in. Net als de elektrische fiets rijdt hij elektrisch en met ondersteuning. Maar een gangbare elektrische fiets gaat niet harder dan 25 kilometer per uur. Met de speed pedelec kan je snelheden behalen tot wel 45 kilometer per uur, vergelijkbaar met de snelheid van een brommer dus.

Speciale regels

Vanwege het feit dat je met de speed pedelec wel 45 kilometer per uur kunt gaan, gelden er speciale regels. Vanaf januari 2017 is een helm verplicht en je speed pedelec moet voorzien zijn van een blauwe kentekenplaat. Ten slotte ben je verplicht om de fiets WA te verzekeren. De fiets is voorzien van permanente verlichting, wanneer je de trapondersteuning aanzet gaan de lichten aan. De koplamp en de achterlampen schijnen en er is zelfs kentekenverlichting. En rem je met de schijfremmen, dan brandt er een remlicht.

Speed pedelec ideaal vervoersmiddel

Als je buiten de stad woont en je werk is in de stad, of je werkt in een buitengebied, dan is de speed pedelec een ideaal vervoersmiddel. Buiten de stad op rustige wegen kan je met gemak 40 tot 45 kilometer per uur halen. In de stad is het makkelijker om je aan te passen aan het verkeer en liggen de snelheden zo rond de 20 kilometer per uur. Dus wil je gezonder leven en een bijdrage leveren aan het milieu, ga dan een speed bike kopen bij Mantel.com.

Previous «
Next »