• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Lekker varen deze zomer? Ga je voor snelheid, kies dan voor een rib boot!

Lekker varen deze zomer? Ga je voor snelheid, kies dan voor een rib boot!

  • Menfacts
  • maart 14, 2019
  • Comments Off

Wie denkt aan de zomer, denkt aan de zee en het strand. Ben je echter iemand die liever actief is tijdens het warme seizoen? Dan is varen iets voor jou! Er bestaan natuurlijk ontelbaar veel manieren om van de wind in je haren te genieten: van zeilen tot varen met een motorboot en nog veel meer.

Een populaire optie onder de avonturiers is echter varen met een rib boot, of Rigid Inflatable Boat. Wat is zo’n boot precies en waarom zou je het hoe dan ook eens moeten uitproberen?

Alles over de RIB boot

De RIB boot of Rigid Inflatable Boat is een boot die uit rubber bestaat maar wel een stevig skelet heeft en een solide romp. Vaak worden dergelijke boten beschouwd als een samensmelting tussen een traditionele boot en een rubberboot en het biedt dan ook voordelen van beide modellen. De tubes, die de basis vormen van de boot, bestaan doorgaans uit PVC en zijn bedoelde voor recreatieve doeleinden. Bij professionele modellen wordt normaal gezien gebruik gemaakt van een duurder materiaal zoals PUR, Neopreen of Hypalon. De romp zelf bestaat meestal uit polyester maar steeds vaker wordt ook aluminium gebruikt vanwege zijn lichte gewicht.

RIB: stevig, licht en comfortabel!

Waarom zou je nu deze zomer moeten kiezen om een RIB boot te gebruiken als je van varen houdt? Onderstaand overzicht geeft enkele belangrijke voordelen van dergelijke boten:

1. Een RIB is stevig en betrouwbaar

Eerst en vooral zijn RIB boten meestal veel steviger dan traditionele fun-boats. Een dergelijke boot kan een beetje vergeleken worden met een 4-wheel-drive bij auto’s. Daarbij biedt een RIB boot alle voordelen heeft van zowel een rubberboot als een gewone boot!

2. Een RIB weegt minder

Een van de grootste voordelen van een dergelijke boot is dat die veel minder weegt dan een gewone boot. Dit komt grotendeels doordat de tubes die als basis fungeren gevuld zijn met lucht, in tegenstelling tot de romp van een traditionele boot die uit glasvezel bestaat. Het resultaat is een boot die sneller vaart, stabieler is én zuiniger omspring met brandstof!

3. Comfortabel varen met een RIB boot

Ten slotte biedt een dergelijke boot je de kans om van optimaal comfort te genieten tijdens het varen. Niet alleen ligt het zwaartepunt van de boot lager waardoor ruige omstandigheden op het water beter opgevangen kunnen worden, ook is de boot veel flexibeler. En dat maakt het varen natuurlijk zoveel aangenamer!

Previous «
Next »