Ford Torino

  • Rogier
  • maart 14, 2019
  • Comments Off
ford gran torino

Op pad met stoere Ford Torino

Zeg je Ford Torino, dan zeg je ‘stoer’. Heb je een van de modellen van de Torino – dat verwijst naar de stad Turijn in Italië – dan maak je namelijk een geweldige indruk op iedereen die jou ziet rijden in deze auto. De van oorsprong Amerikaanse auto is in verschillende tijdsperioden op de markt gekomen en rolde voor het eerst van de fabrieksband in 1968. In 1976 stopte de productie van de Ford Torino, die in diverse uitvoeringen op de markt is gebracht. Zo is er keuze de coupé, de sedan, de cabriolet en de stationwagen. 

Bruut geluid 

De iconische klassieker was zeker in haar tijd een geliefd model om mee te rijden, omdat de auto zo imposant is. Vanwege de grote afmeting van de Amerikaan, maar ook vanwege het brute geluid dat er uitkomt wanneer je je voet op het gaspedaal zette. Wie een oude Ford had, wist wel hoe hij een indruk achter moest laten. 

Ford Torino GT

Ford Torino GT 

Een van de Ford modellen is een Ford Torino GT. Dit is een superauto die de motor achterin heeft liggen. Het mooie van dit model is dat het een stijlvolle coupé is met twee deuren en ook evenzoveel plaatsen om te zitten. Een dynamische auto met spierballen! Oldtimers zijn weer helemaal van nu. Niet verwonderlijk dus dat menig mannenhart sneller gaat kloppen bij het zien van een oude Ford. Wil je een net zo swingend model uit de jaren zeventig, dan kun je voor de Gran Torino Ford gaan. Deze Ford Gran Torino was de opvolger van de Torino. Het maakt eigenlijk niet uit of je nu een Ford Torino GT kiest, een Gran Torino Ford of een Ford Gran Torino: je weet één ding zeker en dat is dat je in een iconische Amerikaanse rijdt die letterlijk en figuurlijk stof deed en nog steeds doet opwaaien!

Previous «
Next »