Echte mannen werken buiten

  • Menfacts
  • maart 16, 2019
  • Comments Off
echte mannen werken in de tuin

Vooral nu de lente weer in aantocht is, wordt het tijd om de nodige buitenklussen aan te pakken. De tuin moet weer klaargemaakt worden voor de zomer, zodat iedereen weer lekker buiten kan zitten in een mooie onderhouden tuin. Uiteraard heb je voor je buitenklussen de benodigde materialen en gereedschappen nodig. Maar dat is tegenwoordig geen probleem. In de webshop van BUMA handel kun je als bedrijf het beste materiaal aanschaffen. Welke ‘echte mannen’ klussen kun je buiten gaan uitvoeren?

Maak een nieuwe schutting

Hoe trots kun je op jezelf zijn als je in je tuin zit en je kijkt tegen je eigen gemaakte schutting aan? Geen standaard slappe schuttingspanelen die bij elk zuchtje wind omvallen, maar een echte stevige houten schutting. Het is even wat werk, maar niet de moeilijkste klus. Koop daarvoor bezaagde planken. Bepaal hoe lang jouw schutting moet worden, zodat je de juiste maat planken aanschaft. Je kunt de planken ook geïmpregneerd kopen, zodat je verzekerd bent van een langere levensduur. De planken monteer je op ronde palen, ook wel rondhout genoemd. Deze palen komen in de grond en dragen de planken van de schutting. Zorg dat je de palen voldoende diep in de grond stopt, zodat je een ijzersterke, maar prachtige houten schutting in je tuin hebt staan.

Leg een nieuw gazon aan

Is bij jouw buren het gras ook altijd groener dan bij jou? Misschien wordt het dan eens tijd om je verdorde gazon helemaal te verwijderen en een nieuw gazon aan te leggen. Graaf daarvoor je oude gazon uit en schoffel de plek waar je gazon komt goed om. Nadat je de grond egaal hebt gemaakt, kun je aan de slag met het inzaaien van nieuwe graszaden. Om het gras zo goed mogelijk in de grond te strooien kun je gebruik maken van een strooier. De strooier is zeer gemakkelijk in gebruik, zodat je op elke plek dezelfde hoeveelheid graszaden krijgt. Kies overigens wel het juiste grassoort uit, voor de functie waarvoor jij je gazon wilt gebruiken. De strooier kun je ook gebruiken om later kunstmest en kalk over het gras te verdelen. Nadat je het gras het gestrooid, ga je met een hooihark het gras inharken. Je hebt nu de perfecte basis voor een fraai groen gazon. Heb je geen grasmaaier met een opvangbak, dan kun je de hooihark gebruiken om gemaaid gras bij elkaar te harken.

Previous «
Next »