• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Een voetbalreis naar Sevilla FC boeken, hoe pak je dat aan?

Een voetbalreis naar Sevilla FC boeken, hoe pak je dat aan?

  • Menfacts
  • november 28, 2019
  • Comments Off
voetbalreis naar Sevilla FC boeken

Sevilla FC is dé voetbalclub van Sevilla en de succesvolste club van de prachtige regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Dat alleen is al een reden voor om te kiezen voor voetbalreizen Sevilla. Echter: Sevilla FC is niet alleen nationaal maar ook in Europees verband een aansprekende club. Om je nog wat warmer te krijgen voor een voetbalreis naar Sevilla FC: wist je dat Sevilla zowel in 2014, 2015 als 2016 de Europa League wist te winnen? Nou, bij deze dan! In de laatstgenoemde finale werd Liverpool met 3-1 verslagen. Alle reden voor een voetbalreis naar Sevilla dus!

een voetbalreis naar sevilla

Het stadion en de stadsrivaal

Sevilla FC speelt haar thuiswedstrijden in een beroemd en indrukwekkend stadion, het Ramon Sanchez Pizjuan. Ja inderdaad, oefen maar even op de uitspraak, voordat je vertrekt voor jouw eerste van misschien wel een reeks voetbalreizen Sevilla. Er kunnen ruim 45.000 toeschouwers in dit stadion. De meest bekende fans zijn de Biris Norte, een zeer fanatieke supportersgroep. Ook het stadion is zeker een reden voor een voetbalreis naar Sevilla FC.

Grootste rivaal is Real Betis, uit de dezelfde stad. Dit levert altijd beladen maar interessante krachtmetingen en derby’s op. Maar voetbalreizen naar Sevilla leveren eigenlijk altijd wel spanning en spektakel op.

Nederlanders bij Sevilla FC

Voetbalreizen naar Sevilla zijn ook populair omdat een aantal bekende Nederlandse voetballers bij Sevilla FC op het speelveld stond. Middenvelder Tarik Oulida speelde er tussen 1995 en 1998 44 wedstrijden. Verdediger Khalid Boulahrouz was speler van Sevilla FC in het seizoen 2007-2008, op huurbasis. Van alle Nederlandse voetballers maakte hij de kortste voetbalreis naar Sevilla. Middenvelder Hedwiges Maduro droeg het Sevilla shirt van 2012 tot 2014. Quincy Promes speelde, voordat hij naar Ajax ging, in het seizoen 2018-2019 als aanvaller in Sevilla. Tot slot vervolgde spits Luuk de Jong, na vijf jaar PSV, zijn carrière ook bij Sevilla FC. Met een voetbalreis naar Sevilla FC boeken, maak je dus ook nog kans om een Nederlandse international aan het werk te zien.

Kies jouw wedstrijd

Ok, waarschijnlijk begrijp je nu wel wat Sevilla voetbalreizen zo bijzonder maken. Ze bezorgen je een belevenis om nooit te vergeten. Hoe gaat is het om dit met een vriendengroep te doen? P1Travel maakt het mogelijk: samen vliegen, samen stappen en drinken, samen lol maken én samen naar een wedstrijd in dat indrukwekkende stadion? De kans is groot dat jullie jaarlijks een voetbalreis naar Sevilla FC gaan boeken, een mooie traditie wordt dat dan.

Kijk eens naar de aankomende wedstrijden van dit seizoen en check meteen je agenda. Hoe gaaf zou ’t zijn om met voetbalreizen Sevilla grootheden Barcelona en Real Madrid in deze heksenketel aan het werk te zien? Maar ook andere Spaanse ploegen die in Sevilla op bezoek komen, zijn het bekijken meer dan waard. Met Sevilla voetbalreizen is het eigenlijk altijd prijs, qua spanning, beleving en mooi voetbal. Je hebt online al snel ontdekt voor welke wedstrijden er nog arrangementen zijn te boeken. Als je slim bent, doe je dat ruim van tevoren. Uiteraard krijg je zitplaatsgarantie. Eenmaal geboekt, kan de voorpret voor jouw voetbalreis naar Sevilla FC beginnen.

Wat heeft Sevilla als stad te bieden?

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Het heeft ongeveer 700.000 inwoners. Door de ligging aan de Guadalquivir kunnen redelijk grote zeeschepen tot in de stad varen. Zowel op het gebied van kunst en cultuur, als politiek en economisch is het ook de belangrijkste stad in Zuid-Spanje. Qua historie heeft Sevilla zelfs het grootste centrum van Spanje. Alleen dat al is eigenlijk reden genoeg om te kiezen voor voetbalreizen naar Sevilla. Wat je dan zeker moet gaan zien is de kathedraal, die na de Sint-Pietersbasiliek (in Rome) en de St. Paul’s Cathedral (in Londen) het derde grootste kerkgebouw van Europa is. Met de Giralda, de klokkentoren van deze kathedraal, is het ook dé trekpleister van deze stad. Hoe cool is ’t om deze cultuur te combineren met jouw voetbalreis naar Sevilla FC, als je er toch bent?

Sevilla, en met name de wijk Triana, wordt ook beschouwd als de plek waar de flamenco is ontstaan. Dus wie weet, leidt jouw voetbalreis naar Sevilla nog tot een intiem Spaans dansje. Ook een bezoek zeker waard is het Koninklijk Paleis (Alcazar) en Torre del Oro, nog zo’n indrukwekkende toren. Daarna (en tussendoor) heb je wel iets te eten en te drinken verdiend. Leg je creditcard maar vast klaar, want Sevilla is ook nog eens bekend om zijn vele restaurants, kroegen en barretjes. Ben je moe na dat geslenter en restaurantbezoek? Je hoeft je niet te schamen, doe gewoon gezellig mee met de siësta. Een voetbalreis naar Sevilla FC brengt je dus veel meer dan een toffe voetbalwedstrijd. Er kan meteen een stukje cultuur van je bucketlist.

Een voetbalreis naar Sevilla FC boeken is niet alleen makkelijk maar ook erg aantrekkelijk. Neem snel een kijkje op P1Travel en stel jouw voetbalreis naar Sevilla FC zelf samen. Onze tip: maak er een gaaf weekend van met voetbal, cultuur, goed eten en lekker drinken.

Previous «
Next »