Eenvoudig populaire smartphones vergelijken

  • Menfacts
  • maart 25, 2019
  • Comments Off
smartphones vergelijken

De smartphone is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Of je het nu leuk vindt of niet, tegenwoordig heeft iedereen een smartphone en er wordt veel gebruik van gemaakt. Niet meer enkel om te bellen, maar vooral ook om berichten te versturen of te internetten. Er zijn dan ook honderden verschillende merken smartphones verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone ga dan zeker eens populaire smartphones vergelijken op bijvoorbeeld www.telefoon.nl. Je krijgt dan een indruk welke merken populair zijn en wat de prestaties van de verschillende smartphones zijn. Enkele zaken waar je op moet letten bij het vergelijken en aankopen van smartphones:

Operating System

Het operating system, ook wel afgekort met OS is vaak een eerste keuze als iemand op zoek gaat naar een nieuw smartphone. Wat wel duidelijk moet zijn is dat een OS niets van doen heeft met de prestaties van een smartphone. De OS bepaald wel het gebruiksgemak van de smartphone. Momenteel zijn er twee soorten OS die de markt domineren. Dit zijn Android en iOS. Android is daarbij het meest populair en zie je op smartphones van alle uiteenlopende merken. Dan heb je nog iOS. Dit is een specifiek operating system, enkel voor de smartphones van Apple. De Apple smartphones zijn van het hogere marktsegment, net als de Android smartphones van Samsung. Deze twee merken zijn dan ook rechtstreeks concurrenten van elkaar.

Schermgrootte

De schermgrootte kan een belangrijke factor zijn bij de keuze voor een smartphone. De schermen zijn de afgelopen jaren telkens enkele millimeters groter geworden. Momenteel begint de standaard voor schermgroottes vanaf 5 inch. Vooral als je veel werk moet doen op een smartphone, kan een groter scherm zeer handig zijn. Daarentegen is een smartphone met een groter scherm ook lastiger mee te nemen in bijvoorbeeld je broekzak. De uiteindelijke beeldkwaliteit wordt niet alleen bepaald door de schermgrootte, ook de resolutie is daarbij belangrijk.

Opslag

Ga je populaire smartphones vergelijken, dan is opslag voor veel mensen een belangrijke factor. De hoeveelheid opslag bepaald hoeveel apps je kunt draaien, hoeveel data en foto/video’s je kunt opslaan en soms ook de versie van de OS. Veel telefoons zijn tegenwoordig voorzien van een standaard gigabytes aan opslag en hebben eventueel de mogelijkheid voor het plaatsen van een sd-kaart voor extra opslag. 16GB is tegenwoordig toch wel het minimale, 32GB is aan te raden.

Camera

Met een smartphone worden veel mensen ook een fotograaf. Ga je populaire smartphones vergelijken en maak je veel foto’s? Let dan op de kwaliteit van de camera. Dit kan lastig zijn, omdat er meerdere factoren zijn die de kwaliteit bepalen. Er is het aantal megapixels dat voldoende groot moet zijn, maar ook de sensor en de diafragma van een camera zijn belangrijk. Ga er vanuit dat hoe groter het aantal megapixels en de sensorgrootte, des te beter de kwaliteit van de camera.

Previous «
Next »