5 must-have accessoires om de lockdown gezond door te komen

  • Menfacts
  • maart 23, 2021
  • Comments Off
lockdown doorkomen

Wanneer komt die lockdown nou eens ten einde? Helaas kunnen we maar weinig doen om het virus sneller het land uit te krijgen. Toch zijn we niet helemaal machteloos, want ook alleen kun je jezelf prima vermaken. Lees snel welke 5 accessoires je móet hebben om deze lockdown door te komen (en daarna nog steeds blij mee te zijn).

  1. Een lichttherapie lamp

Een watte? Vanwege al dat binnen zitten krijg je maar weinig zon op je gezicht en dat is niet zo gezond. Je doet namelijk vitamine D op in de zon en daarvan krijg je energie en word je minder vaak ziek. Een lichttherapie lamp boost de kracht van de zon na. Met zo’n lamp doe je dus alsnog vitamine D op, zonder naar buiten te hoeven.

  1. Een goede fiets

Met alle gyms gesloten is het maar lastig om genoeg in beweging te blijven. Hoe zorg je er nu voor dat je toch fit blijft? Simpel: door extra vaak een stuk te gaan fietsen. Bijvoorbeeld lekker de natuur in of gewoon even een blokje om in de stad. Daarbij kun je nu ook een elektrische fiets kopen voor de lange afstanden en misschien zelfs zo je auto vervangen. Dat scheelt een hoop geld!

  1. Een blauw-filter bril

Niets is zo slecht voor je ogen als urenlang naar een klein scherm turen. Je ogen worden snel moe en kunnen op termijn verslechteren. Daarbij heeft blauw licht van een beeldscherm een negatief effect op je slaapritme, omdat het je slaaphormoon melatonine afbreekt. Dit los je gelukkig eenvoudig op met een blauw-filter bril. Deze bril, zoals je zou verwachten, filtert het blauwe licht voor je weg. 

  1. Een ergonomische stoel

Werk je nu al maanden vanuit huis, dan weet je precies waarom je een ergonomische stoel nodig hebt. Je hebt gewoon een goede stoel nodig zodat je rug en schouders niet verkrampen na een paar uur zitten. Investeer daarom in een goede ergonomische stoel. Niet voor niks hebben ze dat op kantoor zo goed geregeld!

  1. Een blender

Het is voor je gezondheid van belang dat je goed blijft eten in deze rare tijd. Eigenlijk is dit met het vele thuiswerken makkelijker dan ooit, want de koelkast is nu opeens altijd binnen handbereik. Tóch kan het lastig zijn om jezelf overdag te motiveren iets lekkers en gezonds te brouwen. Maak het voor jezelf makkelijk en haal een blender in huis. Zo zijn die vitamientjes zo gepiept. 

Previous «
Next »