Leuke vaderdag ideeën

  • Menfacts
  • mei 28, 2021
  • Comments Off
vaderdag ideeen

Binnenkort is het weer zover, dan is het namelijk weer vaderdag; de perfecte dag om de vaders aller lande te verrassen. Natuurlijk is dit een dag die al decennia lang wordt aangegrepen om vaders in het zonnetje te zetten. Zo wordt op alle basisscholen alles weer uit de kast getrokken om iets leuks in elkaar te knutselen. Dit is ook meteen een van de belangrijkste kenmerken van een vaderdag cadeau: het hoeft allemaal niet zo serieus en een handgemaakt cadeau heeft daardoor vaak meer waarde dan iets uit de winkel. Echter zijn er ook leuke dingen te kopen om vaders te verwennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een abonnement op het Voetbal International tijdschrift?

Een lekker ontbijtje is altijd goed

Een echte vaderdag begint natuurlijk met een zalig ontbijtje op bed. Zorg dat dit ontbijt bestaat uit alle favoriete dingen, waarna het tijd is voor een presentje. Zo is het erg leuk om bijvoorbeeld een magazine, of krant, bij het ontbijt te doen, in combinatie met bijvoorbeeld een abonnement hierop. Denk bijvoorbeeld aan het hierboven genoemde Voetbal International.

Zelfgemaakte geschenken zijn vaak het leukste

Kadootjes zijn natuurlijk leuk, maar zelfgemaakte geschenken zijn nog veel leuker en stukken persoonlijker. Verras de vader des huizes bijvoorbeeld eens met iets dat jij of de kinderen zelf hebt gemaakt. Denk maar eens aan een bijzonder vaderdag gedicht of een mooi knutselwerkje, inspiratie hiervoor vind je in overvloede op internet en kan helemaal toegespitst worden op de smaak van de persoon in kwestie.

Hoe zou je de man in kwestie beschrijven?

Bedenk dus goed wat voor type man hij is. Welke woorden komen in je op als je hem moet beschrijven? Denk daarbij aan woorden als culinair, creatief, groene vingers, sportief, ontspannen of avontuurlijk. Ook kun je kijken naar wat hij graag doet. Werkt hij graag in de tuin, of besteedt hij zijn vrije tijd veel aan sport? Leest hij graag of kijkt hij juist liever films? Kortom, waar wordt hij gelukkig van? Als je dit soort vragen hebt beantwoord, zul je waarschijnlijk een beter idee hebben van het cadeau dat je kunt geven. 

Knutselen

Voor kinderen is knutselen vaak een van de leukste activiteiten die er is. Vaderdag is dan ook het perfecte moment om dit in elkaar te draaien. En dit kan natuurlijk van alles zijn. Knutsel bijvoorbeeld samen met je kinderen een leuke sleutelhouder. Denk maar eens aan een simpel plankje dat de kinderen kunnen verven met daaraan enkele spijkers waar sleutels aan gehangen kunnen worden, met een persoonlijke boodschap… zodat hij elke dag met een lach de sleutels pakt.

Dingen om te kopen

Er zijn ook heel veel opties wat betreft leuke vaderdag cadeaus. Je kunt iets moois maken en bijvoorbeeld herinneringen ophalen via een fotoboek dat je in elkaar zet. Maar je kunt ook een spelletje kopen of iets anders om samen te doen. Je kunt bovendien een mooi, lief of grappig cadeau knutselen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je namelijk een cadeau geeft, of maakt, voor de vader in huis, kun je dus het beste vooraf proberen om deze persoon in een hokje in te delen. Dat maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger.

Previous «
Next »