Regels om er altijd stijlvol uit te zien

  • Rogier
  • juni 20, 2022
  • Comments Off
de juiste stijl voor mannen

Er zijn genoeg regels in het dagelijkse leven waar we ons aan moeten houden. Sommigen zijn er echter om te helpen. Zoals de regels die bepalen hoe je je goed kunt kleden. Natuurlijk gaat het altijd om een persoonlijke ervaring en wat voor de een werkt, werkt niet altijd voor de ander. Dus als het op aankleden aankomt, moet je in je achterhoofd houden dat het om solide suggesties gaat in plaats van een waarheid.

Deze ‘regels’ zijn meestal gebaseerd op de geschiedenis, ze hebben generaties lang gewerkt, dus men zou kunnen aannemen dat ze vandaag ook werken. En ze zijn meestal gebaseerd op het voor de hand liggende, zo voor de hand liggend dat ze vaak over het hoofd worden gezien: een voorkeur voor een goede pasvorm, hoge kwaliteit, veelzijdigheid, goede waarde, gebrek aan extremen en nuchterheid.

Let altijd op de pasvorm als het op het dragen van een pak aankomt

De sleutel tot een pak dat er goed uitziet, is pasvorm. Concentreer je daarbij op de pasvorm over de schouders, want het veranderen van de borst en taille is een relatief gemakkelijke klus. Klassiek is het beste en het handigst: donker, twee knoops en niet te veel details. Het idee is om een pak te zien als een canvas waar je verschillende ideeën over individualiteit omheen kunt bouwen. Het is de manier waarop je het draagt, niet het label aan de binnenkant, dat indruk maakt.

juiste stijl voor mannen

Een horloge om je pols

Kies een bepaald horloge omdat je ervan houdt, niet omdat je denkt dat het geld kan gaan opleveren. Horloges zijn persoonlijk, het markeert je passage door de tijd. Maar je moet ook praktisch zijn. Esthetische, functionele, robuuste sportmodellen passen overal bij. Toch moet een horloge nog steeds bij je passen. Het moet comfortabel aanvoelen en qua maat en diepte ook goed zijn ten opzichte van je pols.

Regels om er altijd stijlvol uit te zien

Wees niet bang van kleur!

Of het nu om vrijetijdskleding of formele kleding gaat, draag een beetje kleur. De meeste mannen zijn er onterecht bang voor. Ze zijn vaak geïntimideerd door alles wat niet zwart, marineblauw of grijs is. Maar kleur kan ook tijdloos zijn. Een groen pak kan er bijvoorbeeld bijzonder speels uitzien, terwijl ook roze, groen, mosterd en heldere tinten aan te bevelen zijn als bijzonder veelzijdige tinten voor het hele jaar. Let echter op: je hebt er maar een beetje van nodig, in één kledingstuk.

Zorg dat je je jeans de jouwe maakt

De ‘slim taps’ is de meest populaire jeans van dit moment. Deze is breder in de taille, dus het is comfortabel, maar smaller naar beneden toe, dus werkt die met slimme schoenen of sneakers. Het is een stijl die je het hele jaar door kunt dragen, met alles erop en eraan. Het hele plezier van denim dragen ligt in het feit dat het ouder wordt en steeds meer de jouwe wordt. 

mannenmode

Het is het soort advies dat je moeder zou kunnen geven, maar als je geld hebt geïnvesteerd en over je kleding hebt nagedacht, zorg er dan ook goed voor. Gebruik houten hangers voor overhemden en schoenspanners voor je beste schoenen; laat je pak chemisch reinigen en persen; was de kleding regelmatig en droog ze bij voorkeur niet in de droogtrommel want dit kan de stof aantasten. 

Kies voor eenvoudig ondergoed

Stijl is niet alleen iets wat iedereen kan zien. Als het om herenondergoed gaat, zijn er twee regels die je moet volgen. Ten eerste zijn de meeste prints niet voor volwassen mannen. Je ondergoed is niet de plek om je ‘persoonlijkheid’ uit te drukken. En ten tweede, zwaar merk ondergoed mist verfijning. Van alle kledingstukken die geen branding nodig hebben, staat je ondergoed op één. De stijl die de tand des tijds het best heeft doorstaan, is natuurlijk de katoenen boxershort, waarschijnlijk omdat ze herhaaldelijk gewassen moeten worden, goed ademen en comfortabel aanvoelen op je huid.

er altijd stijlvol uit zien

Bezuinig niet op je schoenen

Tijdloosheid heeft te maken met eenvoudig design en dat geldt zeker bij schoenen. De kleur, het patroon, de zool, alles heeft hier invloed op. Alles wat te trendy is, ziet er nu misschien goed uit, maar zal er heel snel vreemd uitzien. Kwaliteitsschoenen zijn het soort investering dat 15 jaar of langer mee moeten gaan. Kies voor klassieke stijlen zoals sneakers, loafers en vergeet ook niet om kwaliteitsvolle sokken te vinden. Vooral die laatste is het stylings detail van de afgelopen jaren geworden!

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo