Waar kun je stretchfolie allemaal voor gebruiken?

  • Menfacts
  • maart 25, 2021
  • Comments Off
stretch folie

Transportbedrijven weten het al lang: stretchfolie, of handwikkelfolie, is veruit het handigste materiaal om er voor te zorgen dat een lading op de pallet blijft staan. Dit type folie ken je misschien wel van vliegvelden, waar je je koffer ermee kunt inpakken, zodat daar niets ingestopt kan worden. Dat kun je dan machinaal laten doen, maar het is ook heel makkelijk om dergelijke stretchfolie met de hand te gebruiken. Lees verder om te kijken of het gebruik van dergelijke folie ook voor jouw bedrijf handig is, zodat je direct die handwikkelfolie bestellen kunt.

Minder schades tijdens transport

Nog steeds ontdekken bedrijven de mogelijkheden van stretchfolie en dat je er vrachten erg stevig mee kunt inpakken. Dit zorgt dan weer voor minder schades tijdens transport, en dus minder problemen. Echter is onderstaande lijst nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van stretchfolie… als je je erin gaat verdiepen, kom je waarschijnlijk nog allerhande andere manieren van gebruik tegen.

Dozen op pallets vervoeren

Men is stretchfolie voor het eerst in de transportwereld gaan gebruiken om dozen veilig te vervoeren. Als je namelijk een hele pallet volgestapeld hebt met dozen, kunnen die tijdens het transport gaan schuiven en van de pallet af vallen of glijden. Door de hele vracht op de pallet te omwikkelen met stretchfolie, zullen de dozen nergens heen gaan en zal de vracht netjes op zijn plek blijven staan. Het wikkelen van zo’n vracht op een pallet kan met de hand gedaan worden, waarbij de persoon die dit doet om de pallet heen moet lopen met de rol folie. Echter kun je dit ook met een wikkelmachine of dispenser doen. Dit zorgt ervoor dat het werk nog makkelijker gaat, en zeker veilig gebeurt.

Emmers verven op zijn plaats houden

Ook emmers kunnen tijdens het transport alle kanten opvliegen, denk daarbij aan bussen verf die op een pallet staan. Ook hiervoor kun je stretchfolie gebruiken om alles op zijn plaats te houden. Voor een lading met dergelijke bussen verf wordt vaak gebruik gemaakt van zwaardere stretchfolie die een hoger rekvermogen heeft.

Anoniem vervoeren van dure producten

Ook het vervoer van elektronica kan het beste gedaan worden met behulp van stretchfolie. De elektronica zelf is vaak beschermd in de doos door bubble wrap, maar die dozen moeten natuurlijk weer beschermd worden, zodat ze niet van de pallet af komen. Hier gebruik je dus stretchfolie voor, maar dan zwarte. Als je namelijk iets van grote waarde gaat vervoeren, kun je dat het beste afschermen, zodat het anoniem vervoerd kan worden en niet de aandacht kan trekken van mensen die dat helemaal niet moeten weten.

Previous «
Next »