Fashiontrends, wel of geen bril?

  • Menfacts
  • augustus 16, 2018
  • Comments Off
v

Hoewel de bril vanuit het verleden vaak een noodzakelijk accessoire was en voor velen zelfs een noodzakelijk kwaad, is de bril tegenwoordig uitgegroeid tot een ware must have op fashiongebied. Oorspronkelijk was de bril enkel bedoeld voor mensen met een slecht zicht om zo het gezichtsvermogen te corrigeren. Er waren vroeger dan ook niet zoveel modellen en merken te kiezen en de prijzen lagen vaak behoorlijk hoog.

Dit ligt tegenwoordig wel anders. Mocht je vermoeden dat je minder ziet, dan is een afspraak met een opticien snel gemaakt. Enkel voor echte medische oogproblemen ga je naar een oogarts toe, maar voor een gewone corrigerende bril kloppen de meeste mensen bij een opticien aan. Sinds merken ontdekt hebben, dat een bepaalde bril uitstekend bij een bepaalde modeoutfit pas, zijn er ook vele bekende merken in de brilmode gestapt en heb je een oneindige keuze in het aantal monturen.

Last van oogproblemen, wel of geen bril?

Heb je juist last bij bijziendheid of verziendheid maar een hekel aan het dragen van een bril? Dan kun je ook kiezen voor lenzen. Je hoeft dan geen bril te dragen en je corrigeert toch je ogen. Je kunt ook kiezen om enkel een bril te dragen wanneer jij dat nodig vindt, zoals bijvoorbeeld bij het autorijden of tv kijken. Het is voor de ogen wel beter om een bril of lenzen te dragen, dus helemaal geen bril dragen is niet aan te raden. Vooral als je geen bril draagt, maar er eigenlijk wel een nodig hebt, belast je je ogen wel enorm. Dit kan bijvoorbeeld verschijnselen van droogheid aan de ogen geven. Goede oogdruppels kunnen daarvoor een oplossing zijn. Goede oogdruppels houden de ogen vochtig en werken verzachtend.

De bril als modeaccessoire

Of je nu wel of geen oogproblemen hebt, een bril is altijd een goed idee. Vooral als je een hippe bril hebt die goed bij je outfit past. Een bril kan net je outfit helemaal opfleuren en je kunt de kleuren van je kleding afstemmen op je montuur. Het is dan ook aan te raden om meerdere brillen in huis te hebben, zodat je regelmatig kun afwisselen. Ga je gekleed in basic kleuren dan kun je voor een hele opvallende bril kiezen. Hetzelfde geldt voor wanneer je juist in opvallende kleding loopt. Dan kun je een brilmontuur nemen die iets minder opvalt, maar wel een opvallende en bijpassende look geeft. Ben je helemaal gek van de bril als modeaccessoire, dan pas je de kleding aan op de bril die je die dag gaat dragen.

Met een bril is veel mogelijk om het uiterlijk van je outfit op te krikken. Zorg dus dat je beschikt over verschillende soorten en kleuren brillen.

 

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo