• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Ga je aan een nieuwe baan beginnen? Tips om je eerste werkdag goed te starten!

Ga je aan een nieuwe baan beginnen? Tips om je eerste werkdag goed te starten!

  • Menfacts
  • september 28, 2022
  • Comments Off
eerste werkdag

Je hebt het telefoontje gekregen, hebt onderhandeld over een salaris en hebt eindelijk de baan gekregen die je hebt proberen te bemachtigen, gefeliciteerd! Dit is de tijd voor optimisme en opwinding; dit kan tenslotte de baan zijn die je carrière echt lanceert. Dat betekent dat het tijd is om je te concentreren en het meeste uit deze kans te halen, direct vanaf het begin. Je eerste werkdag is cruciaal – je eerste indruk kan de toon zetten voor hoe je baas en je collega’s je zien. Het is veel, we weten het, maar maak je niet druk! De voorbereiding eerste werkdag van je nieuwe baan is eenvoudig met onderstaande tips.

Zorg voor de juiste kleding

Bij het plannen van je eerste werkdag outfit, moet je eerste stop de bedrijfswebsite en sociale media-pagina’s zijn. Is het nieuwe bedrijf zakelijk casual of zakelijk formeel? Misschien is dit bedrijf meer ontspannen en zijn jeans de norm. Wat je ook ziet, je wilt je dienovereenkomstig kleden om ervoor te zorgen dat je outfit geschikt is voor je nieuwe baan. Als je twijfelt, kies dan altijd voor de formele kant bij het kiezen van je kleding voor je eerste werkdag. Je bent liever een beetje te veel gekleed dan te casual.

Plan je woon-werkverkeer

Deze ene simpele stap kan je veel schaamte besparen en je helpen een goede eerste indruk te maken. Een van de slimste dingen om te doen voordat je aan een nieuwe baan begint, is om vooraf de beste route naar je nieuwe werkplek in kaart te brengen. Let tijdens het woon-werkverkeer in de ochtend op hoeveel verkeer er op je route is. Als je echt op tijd wil zijn, sta dan op een ochtend op en probeer het uit. Hoe lang je woon-werkverkeer ook duurt, vertrek minstens 10 minuten eerder op je eerste echte werkdag. Een beetje vroeg opdagen is oké, maar als je te laat bent op de eerste dag, begin je verkeerd. Als je een beetje hulp nodig hebt, zijn er tal van geweldige apps om je woon-werkverkeer een beetje gemakkelijker te maken.

Wees klaar om te werken

Ons beste advies voor een nieuwe baan: wees overal op voorbereid! Sommige managers werken nieuwe medewerkers graag in door ze in het vuur te gooien. Als dat het geval is, wees dan klaar om erin te springen en je beste beentje voor te zetten. Stel vragen, maar wees niet bang om zelf problemen op te lossen. Het type baas dat graag snel van start gaat, wil meestal meteen zien hoe goed je het werk aankan. Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat je nieuwe bedrijf je een heleboel oriëntatie materialen overhandigt en je vervolgens met rust laat. Bedenk voor je eerste werkdag wat voor soort dingen je wilt weten over je nieuwe baan en bedrijf. 

Stel veel vragen

Als nieuwe medewerker valt er veel te leren. Van hoe je je werk effectief kunt doen tot hoe de organisatie werkt, het is normaal dat je je overweldigd voelt door al deze nieuwe informatie die je geacht wordt te onthouden. Wees niet bang om vragen te stellen om duidelijkheid te krijgen wanneer je het nodig hebt. Het is beter om de informatie te krijgen die je nodig hebt om de zaken correct af te handelen dan om op de harde manier te leren dat je iets verkeerd doet. Niemand verwacht dat je alles meteen kan als je nieuw bent, en ook niemand verwacht dat je meteen alles over de organisatie weet. Dus wees niet bang om vragen te stellen.

Toon tegelijkertijd initiatief door je eigen onderzoek te doen voordat je opmerkingen begint te maken of suggesties doet die kunnen worden geïnterpreteerd als het niet begrijpen van jouw positie of de organisatie. Als je antwoorden op vragen hebt gekregen, luister dan goed, zodat je niet steeds dezelfde vragen hoeft te stellen.

Previous «
Next »