Heet in de auto? Zo blijft het wél koel

  • Menfacts
  • september 18, 2018
  • Comments Off
heet in de auto

Als je met de auto op vakantie gaat, ben je blij als je 2 dingen hebt: een airco en een autoverzekering. Wil je voorkomen dat het snikheet in je auto wordt? Met deze tips houd je je hoofd koel bij tropische temperaturen.

5 tips om het koel te houden in de auto

1. Trek koele kleding aan

Als het buiten warm is en je lang in de auto zit, is het verstandig om je outfit hierop aan te passen. Het lijkt slim om wit te dragen, maar zwarte kleding houdt je langer koel. Witte kleding houdt de warmte wel beter tegen, maar voert geen lichaamswarmte af. Daardoor krijg je het alleen maar warmer. Trek dus een wijde, zwarte outfit aan als je op een warme dag veel in de auto moet zitten.

2. Zet de auto in de schaduw

Is het buiten warm? Rijd dan gerust een extra rondje om een parkeerplek in de schaduw te vinden. Zorg er in ieder geval voor dat de neus van je auto niet pal in de zon staat. Als de beste plekken al zijn vergeven, zoek dan een plekje in een parkeergarage. Dan weet je zeker dat je auto niet verandert in een sauna.

3. Bedek de ruiten met een zonnescherm

In de zomer stijgt de temperatuur in de auto als een speer. Je kunt hier een stokje voor steken door de voor- en achterruit te bedekken met een zonnescherm met reflecterend folie. Zo’n zonnescherm houdt de warmte voor een deel buiten, waardoor het koeler blijft in je bolide.

4. Gebruik de airco niet te enthousiast

Het is verleidelijk om de airco op standje extra hoog te zetten als het tropisch warm is in de auto. Let er alleen wel op dat het in de auto niet meer dan 5 graden kouder is dan buiten. De overgang is anders te groot als je uit de auto stapt. Het beste is om de airco 5 minuten voordat je uit de auto stapt uit te zetten, zodat de overgang voor je lichaam niet te groot is.

5. Lucht de auto

Hoe warm het ook is, frisse lucht helpt altijd om de auto af te koelen. Het beste kun je één raam voor in de auto openzetten en één aan de andere kant achter. Deze truc werkt natuurlijk alleen als je rijdt. Vergeet niet de ramen dicht te doen als je de auto hebt geparkeerd. Anders hebben dieven vrij spel.

Vergeet geen autoverzekering af te sluiten

Hitte zorgt ervoor dat jij en je medeweggebruikers net iets minder snel reageren. Een ongeluk ligt dan op de loer. Een autoverzekering is daarom ook zo belangrijk. Bij InShared sluit je een autoverzekering binnen een paar minuten online af. Zo gepiept dus!

Previous «
Next »