Netflix serie Fariña

  • Menfacts
  • september 17, 2018
  • Comments Off
netflix serie farina

Dé serie om in de nazomer te gaan volgen: Fariña

Heb jij Netflix al volledig uitgespeeld en ben je op zoek naar een nieuwe spannende serie? Kun je niet genoeg krijgen van netflix series als Narcos en Gomorra? Dan is dit een goede tip voor je: de Netflix serie Fariña! De serie Fariña neemt je mee naar het Galicia, Spanje, van de jaren ’80 en ’90 waarin verschillende drugsbendes een dodelijke strijd voeren om het witte goud: fariña, ofwel cocaïne.

Het verhaal van de Netflix serie Fariña

De jonge visser Sito (gespeeld door Javier Rey) probeert ook deel uit te maken van de succesvolle drugssmokkel. Vissers zoals hij hebben door het regime van de dictator Franco flinke schulden opgelopen. Tot overmaat van ramp was er ook een vis-crisis waardoor Sito het erg moeilijk krijgt om rond te komen. Hij laat zijn vissersbaantje voor wat het is en wordt een rijke cocaïnesmokkelaar door leveranciers uit Zuid-Amerika toegang te geven tot de grenzen van Europa. Sito valt op bij de drugshandelaren en belandt zo steeds dieper in het wereldje van de cocaïnesmokkel. In de serie Fariña volg je Sito door meerdere fases van zijn leven: elke aflevering volgt een ander jaar van zijn leven en zijn betrokkenheid bij de drugshandel.

Serie Fariña verhaal uit een verboden boek

Zoals de beste verhalen waargebeurd zijn, is ook de tv serie Fariña gebaseerd op een non-fictie boek. Het boek waarop de serie Fariña is gebaseerd, geschreven door van auteur Nacho Carretero, werd zowaar verboden omdat een voormalig burgemeester die in het boek voorkomt een verbod had aangevraagd. Door het besluit van de Madrileense rechter kwam er eind februari een echte run op het boek, omdat deze uit de schappen zou verdwijnen. Binnen no-time stond het bovenaan de bestsellerlijst. Nu dreigt de oud-burgemeester ook de Netflix serie Fariña te verbieden, maar zover is het gelukkig nog niet. Het scandaleuze – waargebeurde – verhaal is voor velen een reden om juist de serie te gaan kijken; die drama wil je toch niet missen?

Nu op Netflix

De tv serie Fariña is sinds 3 augustus te zien en dat maakt het een fantastische serie om in de nazomer te gaan bekijken. De tv serie Fariña neemt je mee naar het zonnige Spanje, waar in verlaten steegjes en donkere kamers de meest duistere avonturen afspelen. Na de 10 afleveringen die de serie telt ben je sowieso verslaafd én kun je samen met de rest van Nederland uitkijken naar hopelijk een nieuw seizoen…

Previous «
Next »