Hoe kies je de beste bluetooth speaker voor jou?

  • Menfacts
  • februari 7, 2022
  • Comments Off
beste bluetooth speaker

Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan bluetooth speakers. Ideaal natuurlijk, want dat geeft je de mogelijkheid om de beste bluetooth speaker voor jou te vinden. Toch kan dat, door die grote keuze, nog best lastig zijn. Daarom keken we voor jou waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een bluetooth speaker.

Een bluetooth speaker is geen wifi speaker

Als eerste willen we je even het verschil duidelijk maken tussen een bluetooth speaker en een wifi speaker. Dat zijn namelijk verschillende speakers. Een bluetooth speaker is bedoeld om mee op pad te nemen, zodat je overal van jouw favoriete muziek of podcasts kunt luisteren. Je koppelt de bluetooth speaker bijvoorbeeld aan je iPhone 13 en streamt er de laatste spotify hits mee door middel van een bluetooth verbinding.  Een wifi speaker werkt binnen een wifi systeem, maar niet daarbuiten. Vandaar dat men vooral een wifi speaker koopt voor thuis, om die op een vaste plaats te hebben staan, bijvoorbeeld in de keuken.

Bedenk waar je de bluetooth speaker voor gaat gebruiken

Een bluetooth speaker wordt dus vaak meegenomen. Ideaal natuurlijk voor een dagje op het strand of tijdens een wandeling in de bossen. Ga jij je bluetooth speaker veel mee nemen? Dan kan het verstandig zijn om een niet al te grote en zware aan te schaffen. Die zijn namelijk niet zo handzaam en goed om mee te nemen. Neem je echter een kleine bluetooth speaker, dan kan die eventueel zelfs in je zak meegenomen worden. Dit maakt hem mobiel en erg praktisch.

Semi draagbare speaker of toch het jaszak formaat?

Wat dat betreft vallen bluetooth speakers meestal in twee categorieën: de semi-draagbare speaker die ook niet misstaat op een kastje of tafel en het echte jaszak-formaatje die je gemakkelijk in een jas of tas kunt stoppen. In allebei de categorieën zijn goede bluetooth speakers te vinden, het is maar net wat het beste bij jouw gebruik past.

Meestal geldt hoe meer drivers, hoe beter het geluid

Mobiliteit is een fijne eigenschap van bluetooth speakers, maar de belangrijkste taak die ze natuurlijk hebben is geluid maken. En daar zit ook behoorlijk wat verschil in bij dit type speakers. Bluetooth speakers die niet zo duur zijn, hebben vaak maar één driver ingebouwd, wat het geluid niet erg goed maakt. Tegenwoordig hebben de meeste bluetooth speakers echter twee drivers, wat zorgt voor een stereo geluid.

Drivers voor hoog, laag en mid

De bluetooth speakers in het hogere segment hebben vaak nog meer drivers, dit voor het laag, hoog en mid. Uiteraard zorgt dit voor een nog betere sound. Vaak is er wel een verband te vinden tussen wat de bluetooth speaker kost en de kwaliteit van het geluid. Ook heeft het wattage te maken met hoe breed en goed het geluid klinkt. Een hoger wattage vertaalt zich in geluid met meer body en dus een beter geluid.

De accuduur kan ook belangrijk zijn bij het bepalen van je keuze

Omdat een bluetooth speaker mobiel is, draait deze dus op een batterij, en die kan natuurlijk op raken. Wanneer dat gebeurt verschilt per merk en type. Eigenlijk wordt bij elke bluetooth speaker aangegeven hoe lang de accu meegaat, maar bedenk wel dat dit erop is geschreven door de mensen die er geld mee willen verdienen. Niet al te veel je keuze op baseren dus. Gelukkig is er veel informatie online te vinden en zijn er genoeg vergelijkingssites, die jou kunnen helpen met de beste bluetooth speaker voor jou te vinden.

Previous «
Next »