Hoe kun je optimaal genieten van koningsdag?

  • Menfacts
  • april 22, 2018
  • Comments Off

Koningsdag is een feestelijke dag die iedereen op zijn of haar manier viert. Hoe kan je deze dag het beste voorbereiden en vieren?

In de stad

Als je van de feesten in de stad houdt, is dit een goede dag om diverse grote steden te gaan bezoeken. Hou er wel rekening mee dat de drukte overal enorm is. Bedenk van te voren hoe je naar je bestemming gaat en ook hoelaat. Met de auto zal het al moeilijk zijn om een grote stad te bereiken. Met de trein heb je datzelfde probleem ook. Deze zitten namelijk overvol waardoor het mogelijk is dat je een treinstop moet passeren. En pas je er al in, zal het niet echt comfortabel reizen zijn. Je kunt wat meer uitgeven en bijvoorbeeld een dag eerder een hotelkamer boeken. Zo bespaar je de ergernis van het reizen.

Marktjes

Wil je niet feesten, maar lekker de marktjes bezoeken? Begin hier ook erg vroeg mee. Zo heb je de kans dat je de leukste koopwaren nog vindt voordat de grote menigte dit voor je neus wegkaapt. Je kunt je ook beter concentreren op het rondkijken als je beter zicht hebt, het is vaak zo druk dat je weinig zicht hebt op iets moois.

Thuis vieren

Laat jij de feesten buiten voor wat het is en wil je dat het feest bij jou thuis plaatvindt? Dat kan ook zeker heel goed. Zorg wel dat je alle voorbereidingen goed hebt getroffen als er flink wat mensen zijn uitgenodigd. Zorg voor genoeg eten en drinken. Je kunt zelfs online groter inslaan en laten thuisbezorgen. Zo kan je via bijvoorbeeld drankdozijn.nl genoeg drank vinden om jouw gasten tevreden te houden. Zorg dat je tuin goed voorbereid is bij mooi weer, laat een paar stoelen staan voor diegenen die lekker willen zitten in de zon en huur ook diverse statafels om zo een oasa van gezelligheid te maken in jouw huis en tuin.

Dagje eropuit

Geen behoefte aan alle drukte van de stad, maar je wilt toch ergens heen? Ga dan naar plekken als dierentuinen en pretparken. Meeste mensen zijn in de steden om koningsdag te vieren, dus vandaag is dan een goed moment om hier heen te gaan.

Previous «
Next »