• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Dit heb je nodig voor die perfecte bbq tijdens koningsdag

Dit heb je nodig voor die perfecte bbq tijdens koningsdag

  • Menfacts
  • april 22, 2018
  • Comments Off

Het is bijna koningsdag! Zie je het al voor je? Een heerlijk vrije dag met een relaxte sfeer, de zon schijnt en iedereen is in een goede stemming. Het is de perfecte dag voor een bbq, in de tuin of ergens in een park. Er staat chille muziek op en de geur van gebraden vlees komt je tegemoet. Met een koud biertje in je hand geniet je van deze heerlijke koningsdag. Hieronder een aantal dingen die je nodig hebt voor die perfecte bbq op koningsdag.

koningsdag bbq

De supermarkt

Ten eerste willen je gasten en jij genieten van lekker eten en niet te vergeten dat koude biertje. Een boodschappenlijst is dus zeker op z’n plek. Beslis eerst wat je graag wil eten die dag, welk vlees, vis en/of vegetarisch eten, welke salade (misschien wel oranje wortelsalade voor deze oranje dag)? Wil je er (stok)brood bij en welke sausen? Als je vis wil eten of gepofte aardappels is het slim ook aluminiumfolie te halen, servetten of keukenpapier komen altijd goed van pas en niet te vergeten, kolen! Het volgende belangrijke punt op het lijstje is natuurlijk de drank. Van een koud biertje kunnen veel mensen genieten op zo’n dag als deze, misschien met een citroentje erbij? Wijn is geliefd en misschien voor jou wel een lekkere fles wiskey. Er zijn ook altijd mensen die geen alcohol drinken, dus vergeet de frisdrank niet.

De finishing touch

Dan nu, de spullen die je niet bij de supermarkt haalt. Heb je al borden, bestek en een vork of spatel? Verder is een geluidsinstallatie of draagbare speaker en van te voren uitgezochte muziek of een leuk radiostation belangrijk voor die relaxte vibe. Sommige radiostations hebben een speciaal programma op koningsdag, zo hoef je niet uren te besteden aan muziek uitzoeken. En om het plaatje af te maken: een parasol kopen zorgt ten slotte voor die ultieme bbq ervaring. De zon is heerlijk, vooral als je in de schaduw kan zitten met je koude biertje.

Zie je het al voor je? Je gasten stromen binnen, je biedt ze een koud biertje aan met op de achtergrond leuke muziek. Een heerlijke bbq tijdens koningsdag en jij hoeft je nergens meer zorgen over te maken en alleen maar te genieten.

Voor het overzicht, alles op een rijtje:
– vlees, vis, vegetarisch
– salade, (stok)brood, sauzen, aardappels
– bier, wijn, frisdrank
– aluminiumfolie, keukenpapier, kolen
– borden, bestek en een spatel of grote vork
– geluidsinstallatie of draagbare speaker en uitgezochte muziek
– parasol

En natuurlijk een bbq. Geniet!

Previous «
Next »